2024. május 7. - Gizella

Bajnai Gordon meggyón a pápának

Bajnai Gordon kormányfő ma fog találkozni őszentségével, XVI. Benedek pápával. A HirExtra fejében megszületett az ötlet, hogy miért is történik meg ez a beszélgetés. Egy elképzelt történet párbeszéde.
2009. november 13. péntek 10:19 - Pásztor Balázs
- Jó reggelt szent atyám, köszönöm hogy fogadott!
- Dicsértessék Jézus Krisztus, üdvözöllek gyermekem Isten házában. Gyere, vonuljunk kicsit félre, távolabb a kíváncsi fülektől… Egyébként hogy van Magyarország?
- Megvagyunk köszönjük szépen. Kicsit fáj nekünk, de megvagyunk.
- Még szép, hogy fáj. Te is megmondtad, hogy fájni fog. Azon kívül Isten lesújtott a pénzéhes emberekre a gazdasági világválság formájában, és ez alól Magyarország sem volt kivétel. Sőt…

- Erről is akartam önnel beszélni, de előbb hagy adjam át az ország ajándékát: két üveg kiváló magyar bort, a legjobb minőségből. Nem tudtam melyiket szereti, a szárazat, vagy az édeset, igy hoztam mindkettőből…
- Leginkább a misebort, mivel mást nem igen ihatunk. Zárják már be azt az ajtót, mielőtt még valami kiszűrődik, aminek nem kéne!- ajtócsapódás hangja, majd a pápa folytatja:

– Hogy áll a szállítmány?
- Előttem érkezett egy órával, már épp a berakodás folyik a Vatikáni Levéltárba. Minden rendszerváltás-kori irat, tanácskozás, háttéralku és mutyi dokumentuma, ügynöklisták, jelentések, hangfelvételek… A történészek már soha nem fognak hozzájutni, és senki sem gondolná, hogy itt keresse őket.
- Nem csak nem gondolná, hanem nem is tudná. Bekerülnek abba a terembe, ahol azokat az iratokat őrizzük, amik országok, sőt, az egész világ rendjét felborítaná, ha napvilágra kerülne. Azt hiszem pont oda is valók. És onnan még nem került ki semmi…

- Azért ha szépen kérem, majd pár fénymásolatot vissza tud küldeni az idehozottakból, ugye? Tudja elengedhetetlen néha, egy-egy politikus megzsarolásához…
- Meggyőzéséhez! Bah, fiam, azt hiszem te nem vagy nagy katolikus. Bort hozol egy pápának, bűnös szavakat ejtesz ki Isten házában… Mikor gyóntál utoljára?
- Hát nem vagyok nagy hívő, inkább olyan technokrata-féleség, de hát ezért is választottak meg. Gyónni utoljára kiskoromban, amikor apám elvitt.

- Akkor itt az ideje hogy meggyónjál, és Isten feloldozzon bűneid alól.
- Tessék?
- Nem halottad tán? Térdre szaporán, míg szépen mondom. Ne feledd kinél is vannak mostantól az iratok… No, úgy ni. Emlékszem még, hogy hogyan kell?
- Oldozz fel Atyám, mert vétkeztem!
- Megy ez. Mit vétkeztél gyermekem?
- Elváltam a feleségemtől, és egy másik nőnek is nemzettem gyermeket, akivel csupán élettársi kapcsolatban élek.
- Ezen egy gyűrűvel és száz miatyánkkal könnyen lehet segíteni. De inkább azokról a bűnökről beszélj, amiket a társadalom ellen követtél el.

- Miniszterként nem léptem fel elég erőteljesen a korrupció ellen. Tudom hogy olyan beruházásoknak is jutott EU-s pénz, amiknek nem szabadott volna kapniuk. Csak hát a párt, és a kormány nem engedte, hisz az ő emberik és cégeik nyertek ezeken. Ha kitálalok, vagy fellépek, akkor dobnak a süllyesztőbe, és most nem lehetnék miniszterelnök. Ugyanez volt Sukorónál is. Gyurcsány nagyon akarta azt a megakaszinót, állítólag nagyon jóban voltak Joáv Blummal, igy segítenem kellett. Meg mintha nekem is rémlene Blum feje valamelyik esti sörözésből…
- Folytasd!
- Szóval nem fúrhattam meg az ügyet. Ha nem szaglászik annyira a sajtó, akkor már simán épülhetne a kaszinó, csak az ÁSZ nagyon elnézte azt a telekcserét. Minden esetre, ha nem megyek bele, akkor hiába vagyunk Gyurcsánnyal ősrégi barátok, szóba sem kerültem volna, mint miniszterelnök. Ráadásul hazudtam az embereknek, amikor azt mondtam, hogy független miniszterelnök leszek, és a kormányom pedig egy szakértői kormány. Hiába nem léptem be a pártba, Lendvai Ildikó is benyögte már, hogy a kormány az az MSZP kormánya, és több MSZP-s rendezvényen kellett részt vennem, mint Nyakónak. Ráadásul egyedül az MSZP támogatja állandóan a döntéseimet… Aki ezek után is beveszi, hogy ez - velem együtt - egy független, szakértői kormány, az nagyobb marha mint én, amikor ezt az egészet elfogadtam.

- Ha jól tudom volt szó fájdalomról is…
- Igen, de meg kellett tennem. Először a Hajdu-Bét ügyben, ahol bár többször próbáltuk megmenteni a céget, de sehogy sem sikerült. Nem az én hibám miatt lett öngyilkos annyi ember. Aztán a válság miatt meg kellett húznom a nemzeti nadrágszíjat, különben tönkrementünk volna. Kellettek a megszorító intézkedések. Nem az én hibám, hogy csak a számokat vagyok képes látni. Világéletemben megvolt mindenem, pár tízezer elvétele sosem jelentette a véget - úgy mint más családoknál. De meg kellett tennem, mert ha nem teszem, elnyel minket a válság - így viszont lehet erősebben jövünk ki belőle, mint ahogy belementünk. Egy nagyobb jó érdekében cselekedtem.
- Egy nagyobb jó érdekében. Ámen!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását