2024. május 2. - Zsigmond

Kommandósokat kellett bevetni

Elfogták az emberölés bűntett kísérlete miatt keresett nőt és két férfit, akik szeptemberben egy sörétes puskával több lövést adtak le egy üzleti elszámolás miatt négy férfire egy Ballószög külterületén található tanyán.
2009. november 11. szerda 14:08 - HírExtra
A körözött személyeket kommandósok fogták el kedden Kecskemét-Hetényegyházán - közölte az MTI-vel a rendőrség.

A szeptember 12-én történt lövöldözés miatt elrendelt nyomozás során felderítették a három személy tartózkodását, és őrizetbe vették a 23 éves és a 35 éves kecskeméti férfit, valamint a 18 éves kecskeméti nőt, akiket több emberen elkövetett, emberölés bűntett kísérletével gyanúsítanak - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Nyíkos Tamás főhadnagy beszámolt arról, hogy a három gyanúsítottat egy ismerősük lakásán sikerült elfogniuk a kommandósoknak. A három személy vagyon elleni bűncselekmények elkövetésére rendezkedett be, rendre olyan ingatlant kerestek lakóhelyül, amelyik a tanyavilágban található, nehezen megközelíthető. A jelenlegi albérletükből is távozóban voltak, amikor elfogták őket. Az albérletükben tartott házkutatás során, az egyikük ágyában egy gáz-riasztó fegyvert is találtak, nagyobb mennyiségű lopott élelmiszer mellett.

A sajtószóvivő hozzátette: a gyanúsítottak munkahellyel és legális jövedelemmel nem rendelkeztek, bűncselekmények elkövetéséből tartották el magukat.

A bűncselekmény szeptember 12-én történt, amikor az őrizetbe vett 23 éves férfi tartózkodási helyéül szolgáló Ballószög melletti tanyán egy személygépkocsival, üzleti elszámolás végett megjelent négy kecskeméti férfi. Közülük ketten az ingatlan nyitott kapuján gyalogosan mentek be, ahol a most elfogott két férfi puskát fogott az érkezőkre. Eközben egyikük élettársa, a 18 éves nő bezárta az érkezők mögött a kaput.

A csapdába került két férfinek a kapun átmászva sikerült kijutni a gépkocsijukhoz, azonban a támadólag fellépő két férfi több lövést adott le közelről az autóban ülők felé. A sértettek elmenekültek a helyszínről. A sörétes lőfegyverből leadott lövések nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okoztak a két meglőtt férfinek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását