2024. június 6. - Norbert, Cintia

Bukarestben kétezer H1N1 gyanús beteg van

A román fővárosban, az ország legfertőzőbb gócpontjában az egészségügyi hatóságok több mint 2 ezer fertőzött személyt tartanak nyilván, akik vélhetően az új vírust hordozzák magukban - jelentette szerdán a román média.
2009. november 11. szerda 21:35 - HírExtra
Az elmúlt huszonnégy órában Románia területén 56 személy fertőződött meg a H1N1 vírussal, így a betegek száma elérte az 1057-et. Közülük 267 személy a román fővárosban került nyilvántartásba. Bukarestben öt iskolában szüneteltetik a tanítást, tíz más tanintézményben pedig egy-egy osztályban függesztették fel hét napra az oktatást.

A betegség továbbra is Bukarestben és a kelet-romániai megyékben terjed leggyorsabban. Kedd óta a román fővárosban 12-vel nőtt a H1N1 vírussal fertőzött betegek száma, de a kelet-romániai Iasi, Bacau és Galati megyében is összesen 19 személyről erősítették meg, hogy vírushordozók.

A román hírügynökségek egy osztrák televíziót idéznek, amely szerint életét vesztette - vélhetően az új influenza okozta szívinfarktus miatt - egy román állampolgár. Romániában még nem volt halálos áldozata a betegségnek, ezért ez a személy az első román, aki az új influenza következtében halt meg. A Mediafax hírügynökség szerint a férfi vendégmunkásként dolgozott Ausztriában. A bécsi román nagykövetség még nem tudta megerősíteni, hogy valóban román férfiról van-e szó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását