2024. május 28. - Emil, Csanád

Német kormány és a gazdaságösztönző terv

A német kormány hétfőn újabb, mintegy 8,4 milliárd euró értékű gazdaságösztönző tervet hagyott jóvá 2010-re. A tervre a parlament mindkét házának rá kell még bólintania, ezt gyorsított eljárással a jövő hónapra tervezik.
2009. november 9. hétfő 22:12 - HírExtra
Egy a kormányhoz közelálló forrás tájékoztatása szerint a gyereknevelési juttatásokban, valamint a céges és örökléssel kapcsolatos adózásban terveznek változtatásokat, illetve könnyítéseket. A terv értelmében egyebek között havi 20 euróval nőne gyermekenként a családi pótlék.

A német pénzügyminisztérium idén a hazai össztermék (GDP) 4,4 százalékával, jövőre a 6 százalékával egyenértékű államháztartási hiányra számít, a költségvetési gazdaságösztönző és bankmentő programok miatt, amelyeket az államadósság növelésével finanszíroz.

Annak ellenére, hogy a helyi gazdaságkutató intézetek és bankok mind nagyobb - a leginkább borúlátók akár 7 százalékos - általános gazdasági visszaesést is jósolnak Németországnak erre az évre, a német üzleti körök már fényt látnak az alagút végén, az Európai Központi Bank eddigi folyamatos kamatmérséklése és az elfogadott gazdaságösztönző programok nyomán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását