2024. május 4. - Mónika, Flórián

Bill Gates örülhet

A Microsoft amerikai szoftveróriás alkalmazásai és internetes oldalai voltak a legnépszerűbbek szeptemberben: ezekkel töltötték a legtöbb időt a világ netezői - közölte a comScore kutatócég.
2009. november 8. vasárnap 16:46 - HírExtra
Adatai szerint összesen 1,2 milliárd 15 éves vagy annál idősebb internetező - ami új rekord - 27 milliárd órát töltött együttesen a világhálón szeptemberben, azaz személyenként átlagosan 30 órát.

A Microsoft oldalain eltöltött idő ennek 15 százalékára rúg. A Microsoftot követi a Google (9,3 százalék), a Yahoo! (6,3 százalék) és a Facebook (5,1 százalék).

A Microsoft első helyezését a Windows Live Messengernek köszönheti, amely a netezők Microsoft-termékekkel való foglalkozása összidejének 70 százalékát teszi ki.

A YouTube videomegosztó portál a maga 2,5 milliárd órájával a Google-ot használó netezők középmezőnyében van.

A comScore közlése szerint a Facebookon, a 300 millió felhasználójának köszönhetően a legnépszerűbb közösségi portálon töltött idő megháromszorozódott szeptemberben 2008-hoz képest.

Az internetes oldalak népszerűsége kontinensenként változó. A Microsoft Európában, Latin-Amerikában, Afrikában és a Közel-Keleten listavezető, míg a Yahoo! Észak-Amerikában a legnépszerűbb. Ázsiában és a Csendes-óceán térségében az azonnali üzenetközlő programmal is rendelkező Tencent kínai székhelyű cég oldalai állnak az első helyen (10,7 százalék).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását