2024. április 28. - Valéria

Tolvajokat fogtak el

Nagy sietségükben hátrahagyták egyik társukat azok a tolvajok, akiket még a bűncselekmény elkövetésének napján elfogtak a Borsod megyei Edelényben; utóbb kiderült, hogy a lakásból végül üres kézzel távoztak - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t szerdán.
2009. november 4. szerda 16:53 - HírExtra
Az edelényi rendőrkapitányság ügyeletére érkezett bejelentés szerint egy varbóci férfinál tolvajok jártak és értékpapírokat vittek el. A három elkövető azzal a "mesével" állított be az idős emberhez, hogy hálózatszerelők, oszlopokat kell telepíteniük a kertbe, s ehhez előzetes méréseket kell végezniük. A nyugdíjas figyelmét elterelve egyikük átkutatta a lakást, majd sietősen távoztak a helyszínről.

A bejelentést követően a rendőrség több ellenőrző pontot állított fel a környéken, így Edelényben felfigyeltek a keresett autóra, amelyet utasai éppen tankoltak. A gyanúsítottak közül ketten megérezhették "a bajt", ezért gyorsan elhajtottak, hátrahagyva az éppen a benzinkútnál fizető társukat.

Az ellenőrző pontoknak köszönhetően a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei a 26-os számú főút sajóbábonyi elágazásánál elfogták a gyanúsítottakat. Mindeközben a harmadik - társaik által hátrahagyott - férfi felkutatása is eredményre vezetett, ugyanis a helyi vasútállomáson egészen Pécsig váltott menetjegyet. A miskolci állomáson feltartoztatott férfiról a személyleírás alapján kiderült, hogy ő lehet a harmadik elkövető, aki kényszerűségből vonattal menekült.

Az esemény érdekessége, hogy mindhárom pécsi elkövetővel szemben lopás vétség kísérlete miatt indult eljárás, mivel az eseményekkel párhuzamosan történő helyszíni szemle során kiderült, hogy a lakásból semmit nem vittek el. Ugyanis "az eltulajdonítottnak vélt takaréklevelek megkerültek az idős sértett által elfeledett rejtekhelyről".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását