2020. február 19. - Zsuzsanna

H1N1: Juscsenko segítséget kér

Viktor Juscsenko ukrán elnök a nemzetközi közösségtől - egyebek mellett Magyarországtól is - kért segítséget az ukrajnai influenzajárvány ellen küzdelemhez.
2009. november 2. hétfő 08:22 - HírExtra
Az ukrán elnöki hivatal szerint Juscsenko Magyarország, Fehéroroszország, Moldova, Lengyelország, Oroszország, Románia, Szlovákia és az Egyesült Államok vezetőihez, illetve a NATO főtitkárához és az Európai Bizottság elnökéhez írt segítségkérő levelet. Az elnök segítségkérő levelében felsorolta azokat gyógyszerkészítményeket és berendezéseket, amelyekre Ukrajnának szüksége van az influenzajárvány elleni hatékony küzdelemhez.

"Ukrajna nemzetbiztonságát fenyegető valós veszély - amelyet kizárólag önerőből nem tudunk semlegesíteni -, megköveteli tőlem, hogy közeli barátokhoz és stratégiai partnerekhez forduljak sürgős segítségért" - tájékoztatott Viktor Juscsenko.

Vasárnap az ENSZ kijevi irodája is aggodalmának adott hangot az ukrajnai járványhelyzet miatt. A világszervezet támogatásáról biztosította a hatóságok járványellenes intézkedéseit.

Legfrissebb hírek szerint Ukrajnában 190 ezren betegedtek meg influenzában vagy heveny légúti fertőzésben, a betegeknek majdnem a fele gyerek. Eddig 60 ember halt meg, és 123 betegnek súlyos az állapota.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását