2024. május 16. - Mózes, Botond

Navracsics a vasútvonal megmentéséért

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője kedden levélben kérte az államfő segítségét a Veszprém-Zirc vasútvonal megmentése érdekében.
2009. október 27. kedd 12:24 - HírExtra
A politikus Sólyom Lászlónak írt és az MTI-hez is eljuttatott levelében jelzi, azért bátorkodik a köztársasági elnököt helyi ügyben zavarni, mert 2008 tavaszán együtt túráztak a Veszprém és Győr közötti vasútvonal megmentéséért.

Amint arról bizonyára Ön is értesült, a vasútvonal Veszprém és Zirc közötti szakasza ismét veszélyben van. A kormány döntése értelmében ez a szakasz is szerepel a megszüntetendő vonalak sorában - fogalmaz Navracsics Tibor.

Rögzíti: meggyőződése, hogy a Veszprémet Zirccel összekötő kötöttpályás közlekedés fenntartása nemcsak gazdasági és közlekedésbiztonsági, de környezetvédelmi és turisztikai szempontból is indokolt. Mint a természetvédelem és a Cuha-völgyi vasút támogatóját kéri az államfőt, hogy lehetőségéhez mérten segítse a vasútvonal megmentését.

A Fidesz frakcióvezetője ugyanebben a témában a szocialista frakció első emberéhez is fordult már levél útján, múlt csütörtökön.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását