2024. május 3. - Tímea, Irma

Gyurcsány és Dés László üzlete

Gyurcsány Ferenc megvette Dés László házát. A Somogy megyei falu 600 lakosa egy emberként reméli, hogy egyetlen tüntető sem fogja feldúlni a település nyugalmát.
2009. október 26. hétfő 10:26 - HírExtra
A Balatontól megközelítőleg 10 kilométerre fekszik a mindössze 600 lelket számláló falu, Kötcse, melyben eddig Dés László háza állott. Egy helyi lakos szerint Dés ide vonult el a világ zaja elől, ám két hete ez a ház a volt kormányfő, Gyurcsány Ferenc ingatlana. A lakosok úgy tudják, hogy Gyurcsány már be is költözött a Verseny utcában álló, kívülről magas kerítés és sok fa takarásában álló fehér épületbe.

Hogy Dés miért is adta el az ingatlant, arról egyelőre csak találgat mindenki. Az viszont bizonyos, hogy Gyurcsány a tavalyi évben a falu elhanyagolt kempingjét nézte ki magának, viszont akkor még miniszterelnök volt, így nem adták el neki a telket. A helyi lakosok úgy tudják, hogy a volt miniszterelnök ragaszkodott a Dés által csak Magyar Toszkánának nevezett faluhoz, így több ház megszemlélése után végül a zenésszel kötött üzletet.

A többséget nem zavarja Gyurcsány jelenléte, ám egy középkorú asszony szerint az ex miniszterelnök alaposan felkavarta ezzel Kötcse csendjét. "Nekem nem hiányzott, eddig legalább nyugalom volt itt. Remélem, nem fognak majd itt törni-zúzni. Elvégre mindenhol botrány tör ki, ahol Gyurcsány feltűnik" – csóválta a fejét egy névtelenséget kérő középkorú asszony, a Bors kérdésére.

– Magánügy, ki hová költözik. Én egyáltalán nem félek a tüntetőktől, mert a faluban nagyon erős a polgárőrség. Ki tudja, lehet, hogy még előnyünkre is válhat, hogy idejönnek – mondta a Borsnak egy másik Kötcsei lakos, Polgárfi Csaba.

A Gyurcsány rezidenciával szemben lévő Dobozi-kúriában viszont a Fidesz szervezi meg minden évben a polgári piknikjét, így a kialakult helyzet mindenképpen figyelemreméltó.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását