2024. június 1. - Tünde

Csalás trükkös módszerrel

Egy ismeretlen nő trükkös módszerrel, a sértett lányára hivatkozva adott el egy 75 éves idős asszonynak 200 ezer forintért egy gyógyászati eszközt Tiszaföldváron - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.
2009. október 22. csütörtök 16:06 - HírExtra
A csaló szerdán a déli órákban kereste fel házában az idős asszonyt azzal, hogy az egyik helyi orvos irányította hozzá.

Megvételre kínált neki egy fűthető relaxációs fekvő betétet, és elmagyarázta, hogy ezt az eszközt reumatológiai betegségekre ajánlják - ismertette az ügy részleteit a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szabó Zita százados további tájékoztatása szerint ezek után a csaló úgy tett, mintha mobiltelefonon a sértett lányával beszélne, aki a imitált párbeszéd alapján javasolta a vásárlást. Az idős asszony jóhiszeműen ki is fizetett 200 ezer forintot az áruért. Amikor az ismeretlen távozott, ő is felhívta a lányát, és kiderült, hogy ő senkivel sem beszélt telefonon. A sértett ezek után tett bejelentést a rendőrségre, amely csalás bűntette miatt eljárást indított.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Timi
2009. október 22. 18:22
Már szinte naponta hallani ilyesmiről. Mindig az idősekre mennek, mert ők hiszékenyek. Nem lehetne valamit tenni? A néni helyében én elkértem volna a telefont, vagy felhívom a lányomat, nem utána.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását