2024. június 15. - Jolán, Vid

Mi fér bele a Fidesz kisebbségpolitikájába?

Az MSZP szerint úgy látszik, hogy a Fidesz formálódó kisebbségpolitikájában simán belefér, ha valaki a zsidó nagytőke térnyeréséről vagy a terhes roma asszonyok ártó szándékáról beszél.
2009. október 20. kedd 19:45 - HírExtra
Nyakó István, az MSZP szóvivője kedden az MTI-vel közölte, hogy most már nincs semmi kétségük: az antiszemita és rasszista Molnár Oszkár országgyűlési képviselőt, edelényi polgármestert megvédi a Fidesz.

Az MSZP szóvivője ezt annak kapcsán mondta, hogy Edelény polgármestere egy lakossági fórumon készült, a youtube videomegosztó portálon is megtalálható videofelvételen egyebek között úgy fogalmazott: "Én egy eléggé renitens képviselő vagyok, nem szavaztam meg az Európai Unióhoz való csatlakozást". Molnár arról is beszél, hogy a Fidesz engedélye nélkül nyújtott be egy javaslatot, ezzel annyira megsértette a frakciófegyelmet, hogy kirúghatták volna, de nem tették, vagy nem merték megtenni.

Nyakó István emlékeztetett Orbán Viktor Fidesz-elnök egy múlt heti kijelentésére, miszerint Magyarország előtt két út áll: az egyik a szélsősége útja, amelynek a vége káosz, a másik pedig a józan ész útja.

Véleménye szerint Molnár Oszkár nem a józan észt képviseli, amiről vallomást is tett, amikor azzal kérkedett a videón, hogy nem szavazta meg az Európai Unióhoz való csatlakozást.

Nyakó István közölte: Molnár Oszkár inkább a szélsőséges gondolkodást képviseli. Erre utal a videofelvételen hallható azon kijelentése, amikor Antall József idézetét fordítja ki: "Erre én egyetlen dolgot tudok mondani, tessenek forradalmat csinálni, mert nincs más lehetőség".

Molnár forradalomra, erőszakos hatalomváltásra buzdít - vélekedett az MSZP szóvivője.
Az Országgyűlés hétfőn nem függesztette fel Molnár Oszkár fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogát. A képviselők 188 igen, 8 nem és 141 tartózkodás mellett döntöttek így. Az MSZP-frakció tagjai - három képviselő kivételével - igennel szavaztak, csakúgy, mint az SZDSZ-esek és öt független képviselő. Igen gombot nyomott maga Molnár Oszkár is és Rogán Antal (Fidesz). A Fidesz és a KDNP képviselői - hét fideszes politikus kivételével, akik nemmel szavaztak - tartózkodtak, hat függetlennel együtt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigány kisebbségi önkormányzat elnöke és 360 társa tett feljelentést Edelény polgármestere ellen nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás és becsületsértés vétsége miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását