2024. június 1. - Tünde

Edzőmenesztés a házigazdánál

Nyolc hónappal a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság rajtja előtt menesztették a házigazdák válogatottjának szövetségi kapitányát.
2009. október 19. hétfő 21:55 - HírExtra
A 60 éves brazil Joel Santanának azért kellett távoznia posztjáról, mert a dél-afrikai alakulat a legutóbbi kilenc mérkőzéséből nyolcat elvesztett. A tréner elbocsájtása számítani lehetett a norvégoktól, majd az izlandiaktól elszenvedett minapi vereségeket követően.

A helyi szövetség közlése szerint az együttműködés a szakemberrel történt hétfői egyeztetés alapján azonnali hatállyal szűnt meg. Santana 15 év alatt már a 15. edző volt a dél-afrikai válogatott élén. Az ő irányításával az együttes - 18 hónap alatt - 27 mérkőzésből tízet nyert meg, hármat hozott döntetlenre, 14 alkalommal pedig kikapott.

A hétfői szerződésbontással megnyílik az út Carlos Alberto Parreira visszatérése előtt. A szintén brazil tréner tavaly áprilisban mondott le, amikor a felesége megbetegedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását