2024. május 19. - Ivó, Milán

Beperlik Esztergom polgármesterét

Valótlanságot állított Meggyes Tamás, Esztergom polgármestere, amikor pénteken élőszóban bejelentette, hogy Horváth Mihály felbujtóként játszott szerepet egy ellene szervezett állítólagos merényletben - közölte az MTI-vel az érintett hétfőn, hozzátéve, hogy emiatt rágalmazásért beperli a polgármestert.
2009. október 19. hétfő 21:00 - HírExtra
Horváth Mihály - utalva arra, hogy Meggyes Tamás országgyűlési képviselő is - elmondta: bízik abban, hogy "ezúttal parlamenti társai is egyet fognak érteni a bírósággal, hogy egyetlen képviselő sem jogosult mentelmi jogával visszaélve, újra és újra törvénytelenségeket elkövetni".

A rendőrség az MTI érdeklődésére elmondta, Horváth Mihályt tanúként hallgatták ki az ügyben. Személye nem merült fel felbujtóként és nem játszik szerepet abban a nyomozásban, amelyet emberölés előkészülete miatt folytat a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság - tette hozzá Léber Gabriella sajtóreferens.

Meggyes Tamás fideszes polgármester politikai támogatására pénteken szervezett támogató demonstrációt a helyi Fidesz. A rendezvényen megjelent csaknem ezer ember előtt a polgármester arról beszélt, hogy motorról, géppisztollyal készültek merényletet elkövetni ellene olyanok, akik "az MSZP zsoldjában állnak". A polgármester kitért arra, hogy egy korábbi ügyben is felbukkant Horváth Mihály neve, azok között, akiket házának és autójának a felgyújtásával is kapcsolatba hozott a rendőrség.

Horváth Mihály korábban Meggyes Tamás kampányfőnökeként dolgozott. Viszonyuk akkor romlott meg, amikor az önkormányzat 220 millió forintért eladott egy telket. Miután egy vállalkozó az ingatlanon 335 férőhelyes mélygarázst épített, a város 1,68 milliárd forintért visszavásárolta az épületet, ötmillió forintot fizetve garázsonként. Horváth Mihályt kizárták a Fideszből, jelenleg a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjának Komárom-Esztergom megyei elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását