2024. április 26. - Ervin

A politika kezében a magyar futball jövője?

Százmillió forint. Ennyin, illetve a parlamenten múlik, hogy jövőre harmincezer gyermek tovább futballozhat-e szerte az országban. A Gyermek Labdarúgó Szövetség aggódik, néhány képviselő melléjük állt.
2009. október 19. hétfő 17:19 - Gedei Szilárd
Miközben Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség feje a héten a világ futballját jelentősen befolyásoló dolgokról tárgyal a Parlamentben, a magyar politika „jóvoltából” harmincezer, a Magyar Gyermek Labdarúgó szövetséghez tartozó gyermek sorsa vált bizonytalanná.

Bajban van az iskolai foci

Az Önkormányzati Minisztérium Sportszakállamtitkársága ugyanis a megszorító intézkedések miatt kihagyta a költségvetésből az elmúlt időszakban az iskolai labdarúgás terén jelentős eredményeket felmutató MGYLSZ iskolai programjának támogatását. Ezzel a szervezet szerint veszélybe került a szervezet egész 2009/2010-es tanévének finanszírozhatósága.



Szerencsére azonban akadt néhány olyan képviselő, aki belátta: segíteni kell a gyermek labdarúgáson, és benyújtottak egy indítványt a jövő évi költségvetéshez kapcsolódóan. Módosító indítványukban százmillió forintot szeretnének kicsikarni az MGYLSZ iskolai programjára.

A kormányoldalról nyújtották be

A módosító indítvány indoklása szerint "a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség által újjászervezett, egységes rendszerbe foglalt, nemzetközi elismerést kivívó, más sportágak számára is modellértékű utánpótlás-nevelési program töretlenségének és fenntartásának biztosítása, a magyar labdarúgó sport jövőbeni sikereinek megalapozása érdekében a 2010. évi költségvetés általános tartalékának terhére 100.000.000 forint támogatást javaslok. Ennek hiányában 30.000 gyermekkorú labdarúgó alapképzése, foglalkoztatása szűnik meg” – áll az indítványban, melyet a HírExtra információ alapján a tavalyi esettel megegyezően a kormányoldalról nyújtott be három képviselő, azt azonban még az MGYLSZ-ben sem tudták megmondani, hogy pontosan kik.



Tavaly egyébként az MGYLSZ hasonló lobbija után az országgyűlés végül is egyetlen ellenszavazattal , egyhangúan szavazott meg kilencvenmillió forintot az MGYLSZ iskola programjára.

A szervezet vezetése most abban bízik, a válság és a megszorító intézkedések ellenére ezúttal is megkönyörülnek az MGYLSZ-en.

Nyugodtak azonban addig nem lehetnek, amíg a döntés magyar politikusok kezében van…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

nocomment
2009. október 20. 00:10
köcsög kisteleki jártatja a pofáját, hogy így gratulál, meg úgy, holott éppen ő volt az, aki szétb@szta az Orbán-kormány és Bozóky Bozsik-programját, amelynek az eredménye ez az u20as generáció. kistelekinek és az elvtársainak köszönhetően ez az egy generáció van csak.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását