2024. május 6. - Ivett, Frida

Varga Zoltán visszautasította a Fidesz vádjait

Az Önkormányzati Minisztérium kedden délután közleményben utasította vissza azokat a vádakat, amelyeket Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának fideszes elnöke fogalmazott meg délelőtti sajtótájékoztatóján.
2009. szeptember 22. kedd 18:28 - HírExtra
Bánki Erik kijelentette: a magyar sportot meg kell szabadítani Varga Zoltántól, a sportért is felelős önkormányzati miniszter ugyanis megszegte a Nemzeti Sporttanács ülésén adott szavát, hogy a 2009. évi kiinduló főösszeghez képest jövőre nem változik a sporttámogatás nagyságrendje. A költségvetési tervezetben ugyanis az ellenzéki politikus szerint a tavalyi előirányzathoz képest 500 millió forinttal kevesebb, 12 milliárd 351 millió forint szerepel a sport támogatására.

"Ismerősek Bánki Erik bombasztikusnak szánt bejelentései" - olvasható az ÖM állásfoglalásában. "Az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának fideszes elnöke visszatérően személyeskedve támadja a sportminisztereket. Ugyanakkor érthetetlen, honnan vette a jövő évi költségvetéssel kapcsolatos számokat."

Varga Zoltán leszögezte, hogy a 2010. évi költségvetésben a sportra fordított összeg intézményi előirányzattal (Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet) együtt 15 milliárd 939,6 millió forint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

szvori
2009. szeptember 23. 10:03
Hogyan lehet egy parlamenti bizottság elnöke egy olyan ember, aki nincs birtokában elemi matematikai ismereteknek? Bár, a magyar parlament mentális és erkölcsi állapotát nézve ezen semmi csodálkoznivaló nincs!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását