2020. október 27. - Szabina

Brindza és néptánc

Az ecseri Zeleny veniec (Zöldkoszorú) néptáncegyüttes óecseri szlovák táncokat, a budapesti Szlovák Idegenforgalmi Hivatal síterepeket, termálfürdőket mutat be, de lesz kóstoló az olyan hagyományos szlovák termékekből is, mint a brindza (juhtúró) a Szlovák Napokon a budapesti Nagyvásárcsarnokban hétfőtől szerdáig.
2009. október 16. péntek 19:00 - HírExtra
A Szlovák Napokat a budapesti nagykövetség gazdasági osztálya és az idegenforgalmi hivatal szervezésében azért rendezik meg idén is, mert a nagy forgalmú csarnokban a vásárlók közelről ismerkedhetnek meg Szlovákia népi kultúrájával, étkeivel, italaival, téli síterepeivel - mondta el az MTI-nek Sonja Jelínková idegenforgalmi képviseletvezető.

A tánc és muzsika mellett folyamatosan tartanak kóstolókat szlovák sajtokból, a kedvelt brindzából, édességekből és az érdeklődők megismerkedhetnek jófajta sörökkel is. Emellett fölkészültek a vendégek a téli síterepek bemutatására és ízelítőt adnak a termálparkokról is - tette hozzá a képviseletvezető.

Naponta két alkalommal kvízjáték lesz Mennyit tudunk Szlovákiáról címmel, a nyertesek pedig szlovák termékeket vihetnek haza.

A jól kiépített és hóágyúzott 90 síközpont valamelyikébe, vagy városlátogató túrákra akár a helyszínen is lehet majd jelentkezni - jegyezte meg Sonja Jelínková.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását