2024. május 18. - Erik, Alexandra

Felmentették a kempingkészletes hatévest

Felmentette az iskolai tanács azt a hatéves kisiskolást, aki kedvenc villa-kés-kanál kempingkészletét akarta használni az iskolai menzán az amerikai Christina Schoolban. A "fegyverekkel szemben zéró toleranciát" hirdető iskolai szabályzat alapján Zachary Christie 45 napra a rossz magaviseletűek számára fenntartott alternatív iskolába kerülhetett volna.
2009. október 14. szerda 20:03 - HírExtra
A hét tagból álló tanács kedd éjszakai ülésének eredményeképpen lazítottak a túl szigorú szabályzaton, és 3-5 napra csökkentették azoknak az óvodásoknak és kisiskolásoknak a büntetését, akik fegyverrel érkeznek az oktatásra vagy erőszakos támadást követnek el.
Debbie Christie, Zachary édesanyja hálás a vezetőségnek azért, hogy ilyen gyorsan reagáltak az esetre, ugyanakkor véleménye szerint az iskolai rendszabályok további átértékelésére lenne szükség.

John Mackenzie-t, a tanács tagját meglepte, hogy az iskola vezetősége nem használta a józan eszét a büntetés kiszabásakor. Kenneth S. Trumph, a Nemzeti Iskolavédelmi- és biztonsági Szolgálat elnöke szerint a józan ész hiánya a következetlenség üzenetét küldi a diákoknak, ez pedig csökkenti biztonságérzetüket. Hozzátette: az, hogy az eseteket logikusan, külön-külön vizsgálják meg, még nem jelenti a rendszer gyengeségét vagy veszélyességét.

Zachary megbüntetése nem az első eset, amely országos visszhangot keltett az Egyesült Államokban. Tavaly egy ötödik osztályos kislányt rúgtak ki az iskolából, aki születésnapi tortával és annak felvágásához való fogazott pengéjű késsel érkezett az oktatásra.
Nem mindenki gondolja azonban úgy, hogy az intézmény túllőtt a célon a kicsik megbüntetésével. Jill Kneisley, a newarki Jennie Smith Általános Iskolában dolgozó pedagógus szerint az iskoláknak ébernek kell lenniük, hogy megvédjék diákjaikat, hiszen ha Zachary vagy más tanuló megsérült volna a kés miatt, az iskoláé lett volna a felelősség. "Ha nem büntetjük meg őt, akkor mi lesz azokkal a gyerekekkel, akik igazi fegyverekkel érkeznek? Nem rosszindulat miatt büntetünk, hanem a diákok érdekeit vesszük figyelembe" - mondta el Kneisley.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását