2024. május 7. - Gizella

Alelnöki helyet kér az egyesület

A Somogyért Egyesületet kéri az őt megillető alelnöki helyet a Somogy Megyei Közgyűlésben - közölte Ormai István, a 40 tagú közgyűlés 10 tagú frakciójának vezetője kedden Kaposváron, sajtótájékoztatón.
2008. november 18. kedd 14:07 - Hírextra
Emlékeztetett arra, hogy a megyei közgyűlés szervezeti és működési szabályzatában rögzítették: mindhárom frakció jelölhet főállású alelnököt. A Somogyért Egyesület jelöltjét, Gyenesei István korábbi közgyűlési elnököt, a civil szervezet elnökét azonban az előterjesztési jogot gyakorló megyei közgyűlési elnök nem terjesztette a testület elé - tette hozzá a frakcióvezető, aki szerint
Mint mondta, a közgyűlés ezzel mulasztásos törvénysértést követ el, ám elismerte: ennek nincs semmilyen következménye.

A közgyűlés - köztük a Somogyért Egyesület - egy fideszes és egy szocialista jelöltnek szavazott bizalmat - mondta Ormai István.

Hozzátette: a korábbi megállapodás és a kölcsönösség alapján elvárják, hogy a 10 tagú MSZP frakció, valamint a 20 tagú Fidesz frakció viszonttámogassa jelöltjüket, Zana Istvánt, az egyesület elnökségi tagját és szóvivőjét.

Zana István egyike annak a három új frakciótagnak, aki november 27-én váltja a választás eredményeként közgyűlésbe delegált egyesületi tagokat. A cserére a 2006-os önkormányzati választáson induló jelöltekkel kötött megállapodás alapján a ciklus félidejében kerül sor - mondta Gyenesei István, aki önkormányzati miniszterként továbbra is tagja a frakciónak. Közölte: váltás lesz a civil szervezet külső bizottsági tagjainak sorában is; a 15 bizottsági helyből 13-ban cserél tagokat az egyesület.

Gelencsér Attila (Fidesz), a megyei közgyűlés elnöke november elején az alelnöki poszt betöltésének igényét jelző levélre válaszolva a Somogyért Egyesület frakcióvezetőjének elküldött, az MTI-hez is eljuttatott levelében azt írta: nincs pénz újabb alelnökre, és nincs is szükség rá, ezért nem támogatja a kezdeményezést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását