2024. április 27. - Zita

Utcafesztivál a belvárosban

Utcazenészek, filmvetítés és süteménykészítő-verseny mellett klasszikus zenei koncertek, kézműves-foglalkozások és gólyalábas utcaszínház is szórakoztatja az érdeklődőket az Erzsi és Józsi - Városrészek Randevúja elnevezésű utcafesztiválon szombaton a Rákóczi út Astoria és Blaha Lujza tér közötti szakaszán Budapesten.
2009. október 12. hétfő 18:12 - HírExtra
A programok kilenc helyszínen zajlanak: a Blaha Lujza téri parkolóban a látogatókat egyebek mellett a Gólyalábas Utcaszínház műsora, utcazenészek, zsonglőrök, kirakodóvásár várja, délután a vállalkozó kedvűek léggömbbe zárt üzenetet küldhetnek a légtérbe. A Rákóczi út egyik kirakatánál a Tünet Együttes Társulat mulattatja a publikumot, a Szent Rókus-kápolnában hangversenyen vehet részt a közönség, a Costa kávéházban a kávéról szóló előadások szórakoztatják az érdeklődőket.

A Trefort-kert koncerteknek, bolhapiacnak és kézműves foglalkozásoknak ad otthont. A közönség a többi között a Glamour Singers, a Grand Hotel Budapest és a Kényes Foltok előadását hallhatja. Az ELTE előterében a Rákóczi hadnagya című mozgóképet tekintheti meg a közönség, de Rákóczi-túróskészítő-verseny és süteménykóstolás is színesíti a programokat.

Az utcazenészverseny az árkádsoron zajlik majd, a vezetett séták 12 és 14 óra között a Corvin áruház elől, 14 és 16 óra között a Wesselényi út 13. szám elől indulnak. A Fókusz könyváruházban délelőtt játszóház, délután könyvdedikálás várja a látogatókat.

A Studio Metropolitana (SM) Városfejlesztő Műhely szervezte program célja felhívni a figyelmet az egykor nagy presztízsű, mára elhanyagolt, sőt sokak szerint haldokló Rákóczi út újjáélesztésével kapcsolatos elképzelésekre. A VII. és VIII. kerületet összekötő fesztivál a SM Tematikus Főutcák Programjának egyik kiemelt eseménye - közölte az esemény kommunikációjával megbízott cég hétfőn az MTI-vel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását