2024. április 20. - Tivadar

Obama a melegek mellett

Obama megerősítette, hogy véget vetnek a melegek katonai szolgálatát kísérő korlátozásoknak.
2009. október 12. hétfő 06:21 - HírExtra
Az elnök az amerikai hadsereg eljárására utalt, amely megtiltja a melegségüket nyíltan felvállalók katonai szolgálatát.

Obama még elnökválasztási kampánya idején megígérte, hogy küzdeni fog a melegek jogaiért, így például hatályon kívül helyezi a házasságok védelmére vonatkozó törvényt, amely megtiltja a szövetségi kormánynak, hogy kikényszerítse az amerikai államoktól a meleg házasságok elismerését. A homoszexuálisok érdekvédőit csalódottsággal tölti el, hogy Obama megválasztását követően nem sokat tett választási ígéretei valóra váltásáért.

A szervezet által adott vacsorán Obama elismerte, hogy az ilyesfajta ügyek megoldása a reméltnél tovább tart, annál is inkább, mert belpolitikájában lekötik az egészségügyi reformok és a gazdasági válságra adandó válaszok.

Obama a melegek jogaiért folytatott küzdelmet a feketék hátrányos megkülönböztetése ellen a hatvanas években zajlott polgárjogi mozgalmak harcához hasonlította. Az elnök beszámolt korábbi döntéseiről, például, hogy a szövetségi meleg közalkalmazottak partnerei is részesülhetnek bizonyos előnyökben, amelyek korábban csak a házastársi kapcsolatban élőkre vonatkozott. Mint elmondta, reményei szerint rövidesen aláírhatja az úgynevezett gyűlölettörvényt is, amelynek hatálya alá sorolják immár a szexuális orientáció miatti támadást is. A képviselőház a közelmúltban szavazta meg a törvény kiterjesztését, amely a szenátusi jóváhagyásra vár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását