2024. május 7. - Gizella

NBA - vajon ki lesz a bajnok?

Az NBA alapszakasz október 27-én startol, több csapat játékoskeretében is érdekes változások történtek a nyár folyamán. Legfőbb kérdés, hogy a Los Angeles Lakers képes lesz-e megvédeni a bajnoki címe. Vegyük sorra a legfontosabb változásokat, a bajnokesélyeseknél.
2009. október 11. vasárnap 09:59 - Győry S. József
Boston Celtics – a 2008-as bajnokcsapatnak 2009-ben nem sikerült megvédenie a bajnoki címét, elsősorban Kevin Garnett sérülése miatt. Ám „K. G.” sérülésével kiderült, hogy a robosztus testalkatú Glen „Big baby” Davisre is komolyan lehet számítani a támadásban. A triplaspecialista Eddie House nem lépett ki a szerződéséből, az ő megtartása is meglehetősen fontos volt a csapatnak. Ellenben távozott a balhéjairól hírhedt Stephon Marbury, aki amúgy sem vállalt komoly érdemeket a meccseken. A Celtics magas posztokon elég erős, ha mindenki egészséges. Most azonban Garnett, Perkins, Davis mellé érkezett a Detroit Pistonsból a négyszeres all-star Rasheed Wallace, akinek a feladata a padról beszállva Garnett, és Perkins helyettesítése lesz. Érdekes lesz Garnettet és Wallacet egy pályán látni, tekintettel arra, hogy mindkettőjüknek nagyon hasonló a mentalitása. Két igazi gladiátorról van szó, akik képesek feltüzelni a csapattársakat, és őrületbe kergetni az ellenfelet. Mondhatjuk erre, hogy „két dudás nem fér meg egy csárdában”. Mindenesetre Wallace nagyon fogadkozott, hogy a csapat sikerét tartja majd szem előtt, az egyéni statisztikát, játékidőt figyelmen kívül hagyva. Meglátjuk. Ha így történik, abban az esetben a Lakers egy nagyon komoly – talán a legkomolyabb - kihívóval találhatja szemben magát.

Cleveland Cavaliers – a tavalyi konferenciadöntős csapat szószerint hatalmas cserét hajtott végre, ugyanis sikerült megszereznie Shaquille O’nealt, Lebron James mellé, ellenértékként Ben Wallace és Sasha Pavlovic került a Phoenix Sunshoz. Shaq eddig minden csapatban ahol megfordult, bajnoki címhez segítette a csapatát, vagy legalábbis bajnoki cím közelébe, így a lovagok is nagyon komolyan bajnokesélyessé léptek elő. O’neal ugyan már 36 éves, de jelen pillanatban talán még mindig ő az NBA legjobb centere, gyakorlatilag, ha beindul, lefoghatatlan. Már nem az övé a vezérszerep, de Lebron Jamessel talán a liga legveszélyesebb párosává válhatnak, amennyiben egészséges marad. Center pozícióban viszont mindenképpen a Cavs a legerősebb így a ligában, hiszen keretüket erősíti a kétszeres all-star, Zydrunas Ilgauskas is.

Los Angeles Lakers – Nem csak a kihívók, hanem a 2009-es bajnok is erősített keretén azzal, hogy leigazolta a liga egyik legkeményebb védőjét, Ron Artestet. Kérdés az, hogy mennyire fogja vissza magát a korábbi első számú közellenség. Bár Phil Jackson edző, már profi szakember lehet a nehézfiúk kezelésében, gondoljunk vissza Dennis Rodmanra. Kobe Bryant, a négyszeres pontbajnok nem élt opciós jogával, és továbbra is a Lakers keretét erősíti ugyanúgy, mint Lamar Odom, a mindenes. Keretükben van az ifjú centertehetség, Andrew Bynum, és a megbízható Pau Gasol. Trevor Ariza és az NBA-re talán még nem értett Sun Yue elhagyták a csapatot, de ez nem befolyásolja azt a tényt, h. Nagyon nehéz dolga lesz annak, aki le akarja győzni a Lakerst.

Orlando Magic – Dwight Howard hihetetlenül erős játékos, akinek már a dobótávolsága is nő mentora, az egykori legendás játékos, Patrick Ewing jóvoltából. Howard korábban szinte csak a palánk alól szerzett pontot, már középtávolról is betalál. És csak egyre jobb lesz. Hű társai eddig a „vajkezű” Rashard Lewis és Jameer Nelson voltak, viszont kettőjük mellé érkezett a New Yersey Netsből Vince Carter, az egykori „Air Canada”. Ha kellően motivált marad, akkor a Magicnek is esélye lehet a bajnoki cím megnyerésére még akkor is, ha elveszítették az egyik alapemberüket, a Toronto Raptorsba igazolt Hedo Turkoglut.

Öszegezve megállapítható, hogy az idei szezon kutya kemény lesz a bajnoknak, ha duplázni szeretne, és a fenti négyesből bárki is lesz a szezon végén bajnok, egyik sem lesz meglepetés. Mindenesetre ez csak nekünk, kosárlabda imádóknak jó.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását