2024. május 17. - Paszkál

770 millió forintot csaltak ki

Különösen nagy kárt okozó csalás gyanúja miatt őrizetbe vettek három férfit, akik jótékonysági futballklub alapítására 770 millió forintot vettek fel öt embertől és a kölcsönt nem fizették vissza - közölte csütörtökön az MTI-vel a rendőrség.
2009. október 8. csütörtök 10:44 - HírExtra
A két zalaegerszegi és a budapesti férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy Magyarországon be nem jegyzett jótékonysági futballklub tulajdonosának kiadva magukat különböző indokokkal 770 millió forintot vettek fel öt embertől - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A nyomozás adatai szerint a három férfi valótlan tartalmú likviditási szerződést készített, amely szerint egy gazdasági társaság 1,5 millió eurónak megfelelő forintkölcsönt nyújtott a futballklubjuk részére, majd ezt a szerződést mutatták be a magánszemélyeknek a kölcsön fedezetéül.

Mihályné Bornemisza Eleonóra hozzátette: a gyanúsítottak magatartásukkal folyamatosan tévedésben tartották a kölcsönadókat, s nem fizették vissza a felvett kölcsönt.

A rendőrség különösen nagy kárt okozó csalás bűntette miatt nyomozást indított.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását