2024. április 25. - Márk

Újabb megszorítások Csehországban

Csehországban már tavasszal új megtakarítási tervet készít a kormány, hogy gyorsítsa a költségvetés helyzetének javítását 2011-re - mondta Eduard Janota pénzügyminiszter vasárnap.
2009. október 4. vasárnap 23:12 - HírExtra
A következő évben még több nadrágszíjmeghúzásra lesz szükség, mondta a pénzügyminiszter vasárnap egy televíziós vitaműsorban Prágában. Hozzátette: a következő áldozatok a jóléti kiadásokon kívül a lakásépítési megtakarítási támogatások lesznek. Ezek nélkül az államháztartás hiányát két év múlva még 5,5 százalék alatt sem lehetne tartani a hazai össztermékhez (GDP) képest, fejtegette Janota.

A cseh kormány által múlt hét elején jóváhagyott, 2010-es költségvetési terv szerint jövőre a GDP 0,5 százalékos csökkenésére számít a vezetés, nagyobbra a korábban várt 0,3 százalékos mínusznál. Idén a gazdaság 4,3 százalékos visszaesésére lehet számítani, és a GDP 5 százalékát meghaladó államháztartási hiány várható.

A költségvetési terv szerint az államháztartás jövő évi hiánya a GDP-nek legföljebb 5,3 százaléka lehet, de Janota pénzügyminiszter múlt kedden úgy vélte, hogy a deficit 2011-ben 5,6 százalékos, 2012-ben 5,5 százalékos lesz, ha a mostani intézkedések lejárnak, és nem lennének további megszorítások.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását