2024. április 24. - György

Pénzbe fog kerülni a hagyatéki leltár elkészítése

Az öröklési illeték részbeni eltörlése miatti bevételkiesést enyhítené a kormány azzal, hogy díjfizetéshez kötné a hagyatéki leltár elkészítését, amit eddig az önkormányzatok általában ingyen készítettek - írta a Magyar nemzet.
2009. október 3. szombat 09:01 - HírExtra
A lap szombati számában azt írták, hogy már készül a szaktárcánál a hagyatéki eljárást szabályozó törvénytervezet. Ezzel kapcsolatban az Igazságügyi Minisztérium azt közölte: a jogszabály célja, hogy a jelenleginél gyorsabbá, hatékonyabbá és modernebbé tegyék ezt az eljárást.

Az új díjjal kapcsolatban annyit mondtak: megoldást kívánnak találni arra, hogy a leltárkészítés költségei megtérüljenek az önkormányzatoknak. A cikkben Tóth Ádám, az Országos Közjegyzői Kamara elnöke emlékeztetett arra, hogy az Alkotmánybíróság 2008-ban kötelezte arra az államot, hogy alkosson törvényt a hagyatéki eljárásról, amelyet jelenleg egy 1958-as rendelet szabályoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását