2024. május 4. - Mónika, Flórián

Agrárban is lemaradunk a szomszédoktól?

A kormány költségvetési törvényjavaslata szerint jövőre 47 milliárd forinttal csökken az agár- és vidékpolitika saját forrásból történő támogatása, ami jelentős versenyhátrányt okoz a környező országokkal szemben.
2009. október 2. péntek 16:31 - HírExtra
A javaslat szerint 2010-ben az agrár- és vidékpolitika 463 milliárd forintos támogatásából 87 milliárd forint lesz a nemzeti hányad, ez 47 milliárd forintos csökkenést jelent 2009-hez képest - mondta az egyetemi tanár a Lakiteleki Népfőiskolán, A magyar vidék élni akar címmel rendezett konferencián tartott előadásában.

Az agrárium ebben az évben 473 milliárd forintot kapott a hazai és uniós forrásból, ami a jövő évi költségvetés tervezete szerint 463 milliárd forintra csökken.

A képviselő szerint a legnagyobb problémát a nemzeti kiegészítő támogatás 33 milliárd forintos csökkentése jelenti, ami azt jelenti, hogy 10 százalék alatt lesz a kiegészítő támogatás aránya az összes támogatáshoz képest. Hangsúlyozta: az Európai Unió 30 százalékos nemzeti támogatást engedélyezne, amivel csökkenteni lehetne a környező országokkal szembeni versenyhátrányunkat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását