2024. április 29. - Péter

Az EU engedélyezte a két új oltást

Engedélyezte az Európai Bizottság kedden azoknak az új influenza elleni oltóanyagoknak a piacra dobását, amelyet az Európai Gyógyszerügynökség (EMEA) múlt héten ajánlott elfogadásra.
2009. szeptember 29. kedd 20:23 - HírExtra
A brüsszeli döntés nyomán a GlaxoSmithKline cég Pandemrix, valamint a Novartis cég Focetria nevű oltóanyagai legkésőbb csütörtöktől hivatalos engedéllyel rendelkeznek forgalmazásra valamennyi uniós tagállamban. Ezzel rövidesen megkezdődhet az oltási program az EU összes országában. Az EMEA új gyógyszereket felügyelő szakértői bizottsága pénteken jelentette be, hogy zöld lámpát adott az első összeurópai szintű, új típusú, H1N1-influenza elleni vakcináknak.

A brüsszeli bizottság ipari felelőse, Günter Verheugen kedden elégedettségét fejezte ki, hogy a jóváhagyási folyamat a lehető legrövidebb időn belül lezajlott.

Hétfőn Székely Tamás egészségügyi miniszter már bejelentette, hogy Magyarországon megkapta a forgalomba hozatali engedélyt az új influenza vírusa ellen kifejlesztett magyar vakcina, amelyet az Omninvest cég fejlesztett ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását