2024. április 19. - Emma

Fidesz: Oszkó mondjon le a villája miatt

A Fidesz lemondásra szólította fel Oszkó Pétert villaügye miatt hétfőn az Országgyűlésben. A pénzügyminiszter az azonnali kérdésre úgy válaszolt: nem szegett tudatosan törvényt, a hatóságokkal egyeztetve igyekezett eljárni.
2009. szeptember 28. hétfő 16:43 - HírExtra
Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője az azonnali kérdések és válaszok órájában felháborítónak nevezte, hogy miközben Oszkó Péter az elmúlt húsz év legbrutálisabb költségvetését terjesztette be, addig százmilliós villát épít tudatosan törvénysértő módon, ezért le kell mondania. Hivatalban maradása annak nyílt beismerése lenne, hogy a kormány a törvények fölé helyezte magát.

A fideszes képviselő azt mondta, szakértők szerint lett volna más törvényes megoldás is a villa szabályos felépítésére.

Utalt arra, hogy korábban arról érkeztek hírek, hogy Juhász Ferenc előző honvédelmi miniszter a tárcához beszállító cégek munkáját vette igénybe a háza építéséhez. Hozzátette: a képviselői fizetésből nemigen futhatta olyan palotára, mint amilyet Boldvai László MSZP-s képviselő épített Salgótarjánban.

Oszkó Péter elmondta, ő jogkövetően, az önkormányzattal folyamatosan egyeztetve járt el a villa építésekor. "Nem gondolom, hogy tudatosan törvényszegő lettem volna, azt gondolom, hogy kifejezetten körültekintően igyekeztem eljárni" - fogalmazott.

Közölte: egy építési engedéllyel rendelkező telket vásárolt, amelyen elkezdett építkezni, és az építkezés közben derült ki, hogy az eredeti engedély szerint biztonságosan a ház nem építhető meg.

Hozzátette: az önkormányzathoz fordult tájékoztatást kérve, és azt közölték vele, hogy a kiadott engedély már nem módosítható, mert megváltoztak a szabályok, vagyis az építkezés közben nem, csak a végén lehet a módosítást kérni.

Mint mondta, az utólagos engedély iránti kérelmet beadta, határozathozatal helyett azonban azt látja, hogy az építkezésről minden információ a HírTV-ben, a Magyar Nemzetben és a Blikk-ben szerepel.

"Én most azt várom, hogy az önkormányzat a hírszolgáltatásból visszatérjen a határozathozatali kötelezettségéhez" - mondta. Megjegyezte: akkor is jogkövetően fog eljárni, ha az önkormányzat megbírságolja.

Oszkó Péter elmondta, ha nagyon demagóg lenne, akkor hosszú példákat tudna mondani arról, hol épült engedély nélkül szobor, vagy hol bontottak jogszabálysértő módon kordont.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását