2024. május 17. - Paszkál

A fidesz "kézi vezérléssel" irányítja a sajtóját?

A fideszes médiacégeknél a fő szabály az elhallgatás, az összezárás, az eltussolás, a média "kézi vezérlése".
2009. szeptember 27. vasárnap 13:44 - HírExtra
A testületi ülésnek a kerületi City Televízió által rögzített felvételeit az ellenzék nem kaphatta meg és annak ismétléseit sem vetítette le a szokásos időben a kerületi televízió - mondta az MSZP Így kormányoztok ti címmel indított sajtótájékoztató-sorozatának részeként Szabó Zoltán.

A képviselő lejátszott egy felvételrészletet az V. kerületi önkormányzat egyik szeptemberi üléséről. Ezen Bartal Sándor, a Fidesz-KDNP képviselője arról beszélt, hogy az utóbbi két hónapban a fővárosi Váci utca déli részét ellepték olyan nők, "akik nagyon sokat napoztak Hajdúszoboszlón és szépen lebarnultak és pénzért árulják a szerelmet".
A szocialista politikus közölte, Bartal Sándor szerint a prostituáltak valamennyien romák, és a prostitúcióra kényszerített roma nő "nem áldozat, hanem megátalkodott bűnöző, aki veszélyt jelent önmagára és a társadalomra is".

A képviselő kijelentése nem meglepő - tette hozzá Szabó Zoltán - mert mint mondta "nap, mint nap hallhatjuk, hogyan beszélnek fideszes politikusok a hazai kisebbségekről". Hozzátette, hogy egyetlen párttársa sem reagált Ékes Ilona országgyűlési képviselőnek a melegfelvonulás betiltását követelő sajtótájékoztatójára vagy az ugyancsak fideszes Molnár Oszkár edelényi polgármesternek a "cigányság elleni vérvádjára".

Molnár Oszkár polgármester, Fidesz országgyűlési képviselője egy júniusi önkormányzati képviselő-testületi ülésen kijelentette, tudomása van arról: szendrőládi és laki roma asszonyok szándékosan ártanak születendő
gyereküknek azért, hogy emelt szintű családi pótlékot kaphassanak. Ezért gyógyszert szednek be és gumikalapáccsal ütik a hasukat.

Vasárnapi sajtótájékoztatóján Szabó Zoltán az V. kerületi képviselő-testület ülésén történtekről szólva elmondta, Rogán Antal polgármesternek sem volt sürgős, hogy levonja a megfelelő konzekvenciákat és bocsánatot kérjen.

Hangot adott annak a véleményének, hogy ez nehezen is várható a polgármestertől, mert 2006-ban Rogán Antalt nemcsak a Fidesz, de a Jobbik és a MIÉP jelöltjeként választották polgármesterré.

Szabó Zoltán az üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a média kézi vezérléséhez a Fidesznek természetesen "haverokra, engedelmeskedő elvbarátokra is szüksége van, ezért is kerültek ők ezeknek a médiumoknak a vezetői székeibe".

A politikus azt mondta, senki ne legyenek kétségei, mert ami most történt a City Televízióban, pontosan az történne a köztelevízióban és a közrádióban a fideszes kormányzás alatt. Véleménye szerint a Fidesz kézi vezérlésűvé tenné a médiát, "lakájként" szolgáltatná ki vele saját igényeit.

Egyúttal arra kérte Cser-Palkovics Andrást, a Fidesz helyettes szóvivőjét, ha "szokásához híven" baloldali publicistáktól vett idézetekkel akar válaszolni a szavaira, akkor próbáljon olyanokat keresni, amelyben a szerzők szocialista politikusokat azzal vádolnak, hogy kínos ügyeiket eltussolandó, hatalmukkal visszaélve "sarkuk alá tapossák a médiát".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

yann
2009. október 9. 12:42
A cím idézése nélkül: ez nem köztudott?
aser
2009. szeptember 29. 19:21
Milyen előrelátó volt Szabó Zoltán!
Lásd:m1 TV Napkelte betiltása!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását