2024. május 19. - Ivó, Milán

Feljutó csapatot akar az új kapitány

A legjobb csapatát keresi Ted Sator, a magyar jégkorong-válogatott új szövetségi kapitánya, és amint hangsúlyozta: ezzel az együttessel lesz esély áprilisban a divízió I-es világbajnokság megnyerésére.
2009. szeptember 25. péntek 14:26 - HírExtra
A szeptember 7-én kinevezett, profiligás (NHL) múlttal rendelkező amerikai tréner erről pénteki sajtótájékoztatóján beszélt.

"Mindenki tudja, milyen sokat fejlődött a magyar hoki az elmúlt időszakban, és a válogatott idén a legjobbak között játszhatott. Újra meg kell célozni ezt, és jövőre sikerülhet. Persze a szlovén fővárosban hibátlanul kell teljesíteni öt meccsen át, ami az ellenfelek ismeretében nem lesz könnyű" - fogalmazott a 60 esztendős szakember, aki megbízatása óta először látogatott el Budapestre lakhelyéről, St. Louisból.

Az NHL-ben érdekelt New York Rangersnél 1985 és 1986, a Buffalo Sabresnél pedig 1987 és 1989 között vezetőedzőként, a Philadelphia Flyersnél, a Boston Bruinsnál, a St. Louis Bluesnál, valamint a jelenleg Carolina Hurricanes néven futó alakulat jogelődjénél, a Hartford Whalersnél másodedzőként dolgozó Sator szót ejtett elődjéről, Pat Cortináról is, akinek munkáját nagyra értékelte:

"Pat fantasztikus sikereket ért el. Olyat csapatot veszek át tőle, amely sok örömöt okozhat a jövőben is" - mondta az MTI-nek. A két tréner egyébként hétfőn a Gellért szállóban közös vacsorán vesz részt.

Az országszerte népszerű Cortina azért nem maradhatott posztján, mert a német EHC Münchennél végzett munkáját nem lehetett összeegyeztetni a nemzeti csapat járó teendőkkel.

Az 1984-es és 1987-es Kanada Kupán szerepelt amerikai válogatott mellett is ténykedő Sator a következő napokban a Ferencváros, a Dunaújváros és a Vasas Bp. Stars mérkőzését, valamint az Alba Volán edzését tekinti meg. Ezt követően dönti el, kik lesznek a segítői, illetve kik kerülnek be a bő keretbe. Nem ismeretlen számára a közeg, hiszen ezt megelőzően a fehérváriak vezetőedzője volt 2007. december 6. és 2009. március 3. között.

"A márciusi távozásom már a múlt, nem a csapat teljesítményével volt a probléma. Most is nagy örömmel megyek Székesfehérvárra" - jegyezte meg, mivel első kapitányi "bevetése" éppen volt munkahelyén lesz, ráadásul pont a szlovén válogatott ellen, amellyel 2007-ben a magyarok ellen vívta ki a feljutást. A november 6. és 8. közötti fehérvári tornán a szlovénok után a horvát és az olasz együttes lesz az ellenfél.

Ami a válogatott további programját illeti: február 12-14-re litván, román, olasz és japán meghívás érkezett, de szinte biztos, hogy a vilniusi tornán lép jégre a Sator-alakulat a hazai, az észt és a lengyel gárda ellen. A vb-felkészülés április elsején indul, ennek során a norvég és az osztrák együttes érkezik barátságos találkozóra. A ljubljanai divízió I-es vb április 17-én kezdődik, az első ellenfél a Koreai Köztársaság, majd 18-án Lengyelország, 20-án Hollandia, 21-én Nagy-Britannia, 23-án pedig a házigazda Szlovénia következik.

A 20 és a 18 éven aluliaknál is kanadai kapitány dolgozik a jövőben: előbbieknél J. P. McCallum (Dunaújváros), utóbbiaknál Bob Dever (Vasas Bp. Stars) irányítja a szakmai munkát.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a MasterCard a nemzeti csapat kiemelt támogatója lett. A szponzoráció részét képezi, hogy minden válogatott gólnál 100 ezer forint kerül a hokis utánpótláshoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását