2024. május 16. - Mózes, Botond

Fidesz: rossz az országnak

A Fidesz szerint a konvergenciaprogram és a jövő évi költségvetés is rossz Magyaroszágnak és az embereknek - mondta Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
2008. december 17. szerda 18:17 - Hírextra
A konvergenciaprogram rossz Magyarországnak és az embereknek, hasonlóan a jövő évi költségvetéshez, amelyet az MSZP összevásárolt voksokkal áterőszakolt a parlamenten - közölte az ellenzéki politikus.

Veres János pénzügyminiszter szerdán azt mondta, a konvergenciaprogram aktualizált változatának alappályája alapján 2010-től ismét növekedési pályára állhat a magyar gazdaság.Szijjártó Péter úgy vélte, a 2009-es költségvetés brutális megszorításokat tartalmaz, rossz az embereknek és egy 2008-nál is nehezebb évet hoz jövőre.

A szóvivő szerint egyáltalán nem volt törvényszerű, hogy az országnak ilyen rossz költségvetése legyen 2009-ben, hiszen adottak azok az európai megoldások, amelyekkel a válságot sikeresen lehet kezelni.

Mint mondta, a költségvetés egyetlen olyan tételt sem tartalmaz, ami az adócsökkentés vagy a munkahelyek megvédésének célját szolgálná.A kormánynak minden egyes eddigi döntése azt bizonyítja, hogy teljes gazdaságpolitikai fordulatra van szükség - vélekedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását