2024. május 14. - Bonifác

Igazmondásra szólította fel a politikusokat

Rendkívül élesen bírálta a német politikusokat az iparszövetség elnöke amiatt, hogy elhallgatják az igazságot az ország súlyos gazdasági helyzetéről.
2009. szeptember 21. hétfő 07:05 - HírExtra
Egy héttel a parlamenti választások előtt a gyáriparosok szövetségének (BDI) elnöke meglehetősen szokatlan és kemény hangú üzenetében hangsúlyozta: "A választóknak joguk van megtudni az igazat. A politikusoknak pedig kötelessége az igazságot mondani. Mindehhez még 6 nap áll rendelkezésre." A Bild am Sonntag című lapban megjelent írásában felrótta a politikusoknak: a közvéleményt azzal igyekeznek nyugtatni, hogy Németország már túlvan a nehezén.

Ezzel szemben a munkanélküliség, a szociális kiadások és az államadósság növekedése fenyeget - hívta fel a figyelmet a szövetség elnöke. Keitel szerint Németországnak szüksége van arra, hogy a politikusok őszintén értékeljék a helyzetet. Ezért még a jövő vasárnapi választások előtt fel kell tárniuk, hogy mire számíthatunk, továbbá, hogy milyen koncepcióval kívánnak majd kormányozni. A választási kampányban ezzel kapcsolatban mindeddig csupán ködös megfogalmazások hangzottak el - vélte az iparszövetség elnöke, hangoztatva, hogy az egyértelmű, világos kijelentések hiánycikknek számítanak.

"A különböző választási rendezvényeken, az interjúkban és a különféle televíziós vitákban a politikusok részéről egyetlen szó sem hangzott el arra vonatkozóan, hogy a jelenlegi súlyos gazdasági válság az elkövetkező hónapokban és években milyen drámai kihatással lesz az állampolgárokra" - írta az iparszövetség elnöke.

A választóknak tudniuk kell, hogy a kormány mit tervez. Tudniuk kell, hogy mit követel az állam polgáraitól és mennyi új adót kell majd fizetniük - hangsúlyozta Hans-Peter Keitel, hozzátéve: az iparszövetség kész arra, hogy teljes erejével segítse Németországnak a válságból való kijutást, de csakis akkor, ha a politika irányvonala világos és helyes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását