2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Jobbik szerint törvényt sért a Centrum

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint péntektől jogtalanul szed parkolási díjat a Centrum Kft. a VI., a VII. és a VIII. kerületben.
2009. szeptember 21. hétfő 16:31 - HírExtra
A közleményben emlékeztetnek arra, hogy csütörtökön lejár a Centrum Parkoló Kft. tízéves, fizetőparkolóhely-üzemeltetési joga. Az érintett kerületek a nyár elején közbeszerzési eljárást indítottak újabb tízéves üzemeltetésre, a Közbeszerzési Döntőbizottság azonban törvénysértés miatt felfüggesztette ezeket, mivel a közbeszerzési eljárások gyakorlatilag a Centrum Kft.-re illettek. A kerületek azonban ennek ellenére pályáztatás nélkül újabb megállapodást kötnek az üzemeltetés folytatására a Centrummal.

A Jobbik súlyos törvénysértésnek tartja a kerületek ezen lépését, azt, hogy pályáztatás nélkül kötnek újabb tíz évre szerződést. Emiatt bíróságon támadják meg a Centrum és a kerületek közötti szerződéseket, s az ügyészségnél kezdeményezik a megállapodások törvényességi felügyeleti vizsgálatát. A rendőrségnél pedig feljelentést tesznek, egyebek közt hivatali visszaélés miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását