2024. április 27. - Zita

Több tízmillió kínai száll vonatra

Hatvannégy millió utasra számít mostantól a kínai vasútügyi minisztérium az október nyolcadikáig tartó - 8 napos ünnepet magába foglaló - időszakban - közölte vasárnap a tárca szóvivője.
2009. szeptember 20. vasárnap 22:22 - HírExtra
Kína és a kínaiak a népköztársaság kikiáltásának 60. évfordulóját, és az őszközép ünnepet ünnepli majd október elsejétől. Ebben az időszakban sokan kelnek majd útra, akár turistaként, akár azért, hogy a ritka "aranyhetek" egyikén találkozhassanak szeretteikkel, családjukkal.

Vang Jung-ping (Wang Yongping) tájékoztatóján elmondta, hogy a tavalyi év azonos időszakához képest több mint 9 százalékos forgalomnövekedésre számítanak. A vasúti közlekedésre nehezedő teher kezelésére a szaktárca naponta 33 pár külön szerelvényt állít üzembe a legforgalmasabb útvonalakon, a nagyobb városok és turisztikai célpontok között és további zsúfoltságcsökkentő intézkedéseket hoz a szolgáltatásban.

A csúcs valószínűleg a nemzeti ünnepnapon, október elsején lesz, akkor - becslések szerint - 6 millió 900 ezer ember lesz úton.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását