2024. május 20. - Bernát, Felícia

Kevesebb EU-s megfigyelő megy Afganisztánba

A kitűzött időpont közelsége és a biztonsági helyzet miatt kevés választási megfigyelőt küld az Európai Unió Afganisztánba az elnökválasztás második fordulójára.
2009. október 21. szerda 10:12 - HírExtra
Carl Bildt - feltehetően az első fordulóban elkövetett tömeges csalásokra utalva - úgy véli, annak ellenére, hogy rövid idő áll rendelkezésre, a második fordulóra "jobban" meg kellene szervezni a választási folyamatot. Mint fogalmazott, az afgán állam alapjaiba vetett bizalom nélkül nem lehet megnyerni a tálib lázadók elleni harcot.

Carl Bildt kifejtette, nem tudnak sok választási megfigyelőt mozgósítani a november 7-ére kitűzött, vagyis mindössze két és fél hét múlva esedékes második fordulóra. Emellett "rendkívül súlyos" a biztonsági helyzet Afganisztán déli és keleti részén, ezért az EU-tagállamok valószínűleg kevesebb választási megfigyelőt küldenek az elnökválasztás második fordulójára, mint amennyien az augusztus végi első fordulóban képviselték a 27-eket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását