2024. május 21. - Konstantin

Kedden tárgyal Obama

Kedden tárgyal - az ENSZ Közgyűlésének ülésszaka alkalmából - Barack Obama amerikai elnök Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel és Mahmúd Abbász palesztin elnökkel - jelentette be helyi idő szerint szombat este a washingtoni Fehér Ház. A közel-keleti béketárgyalások újraindítását célzó találkozót korábban szerdára tervezték. Obama előbb külön-külön találkozik Netanjahuval és Abbásszal, majd hármasban ülnek tárgyalóasztalhoz a fehér házi bejelentés szerint. A hármas csúcs előkészítése érdekében tárgyalt a héten Jeruzsálemben és Rámalláhban George Mitchell, az Egyesült Államok közel-keleti különmegbízottja, aki végül megállapodás nélkül utazott el Izraelből pénteken.
2009. szeptember 20. vasárnap 10:38 - HírExtra
Mitchell elutazása előtt, péntek délután még egyszer találkozott Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel. Mitchell előzőleg Mahmúd Abbász palesztin elnökkel egyeztetett a ciszjordániai Rámalláhban. Abbász ismét jelezte a különmegbízottnak, hogy addig nem hajlandó felújítani a béketárgyalásokat, amíg Izrael bele nem egyezik a telepek bővítésének teljes leállításába - mondta Száeb Erekát palesztin főtárgyaló. "Újra világossá tettük, hogy a telepépítések ügyében nem fogadunk el középutas megoldást" - fogalmazott a főtárgyaló.

Abbász a hét végén Kairóban Hoszni Mubarak elnökkel konzultált az amerikai elnökkel való találkozó előtt, majd Ammánban is tárgyalt. II. Abdalláh jordániai uralkodó és Mahmúd Abbász felszólította a nemzetközi közösséget, akadályozza meg Izraelt abban, hogy meghiúsítsa a 2008 végén megtorpant békefolyamat újraindítására tett erőfeszítéseket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását