2024. június 17. - Laura, Alida

Maradona és az "olasz APEH": harc a végsőkig

Nagyjából 4 ezer euróval csökkentette - jóllehet nem szabad akaratából - az illetékes olasz hatósággal szemben fennálló adótartozását Diego Armando Maradona, az egykori sztárlabdarúgó, aki jelenleg az argentin futballválogatott szövetségi kapitánya.
2009. szeptember 19. szombat 14:50 - HírExtra
Az említett értékűre becsülik tudniillik azt a két fülbevalót, amit az itáliai hivatal behajtó emberei lefoglaltak pénteken az egykori "isteni Diegótól", aki néhány napja egy észak-olaszországi hegyi üdülőközpont wellnessrészlegében múlatja napjait, itt keresvén megoldást visszatérő súlyproblémáira. A fogyókúrázás közben lepték meg az adóügyiek Maradonát, akitől azonban csak az említett ékszert tudták elorozni, érdemben azonban nem csökkent az a becslések szerint a büntetőkamatokkal együtt mintegy 36 millió euróra rúgó adósságállomány, amellyel tartozik az olasz államnak, s mely summát még nápolyi légiós éveiben halmozott fel, elmulasztva eleget tenni akkori fizetési kötelezettségeinek.

A volt klasszis labdarúgó 1984 és 1991 között volt az SSC Napoli játékosa, s azóta valahányszor Olaszországba látogat, az illetékesek megpróbálják behajtani rajta a "kinnlevőségnek" legalább egy részét. A mostani alighanem az eddigi leggyengébb fogás, mivel például 2005-ben 78 és fél ezer eurójától szabadították meg azzal, hogy egy akkori televíziós programban való közreműködéséért neki járó illetményre még az előtt lecsaptak az állami pénzbehajtók, hogy az összeget Maradona felvehette volna. 2006-ban az adóhivatal emberei egy 11 ezer eurós értékű Rolex-órát csatoltak le szó szerint az exfutballistáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását