2024. május 3. - Tímea, Irma

Nem tudják, miről beszél Tarlós

Nem tud semmilyen szabálytalanságról, szabálytalan szerződésről az általa vezetett cégnél a Budapest Gyógyfürdői Zrt. vezérigazgatója, aki ezt levélben jelezte Tarlós Istvánnak, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjének.
2009. szeptember 18. péntek 20:17 - HírExtra
Ferenci Tibor az MTI-hez is pénteken eljuttatott levelében közölte: a sajtóhírekből értesült a frakcióvezető azon kijelentéséről, miszerint jogászaik szabálytalanságot, szabálytalan szerződést találtak a fürdőtársaságnál.

Rámutatott arra, hogy vezérigazgatóként alapvető feladatának tekinti a cég szabályszerű működésének biztosítását. Hangsúlyozva, hogy ő nem tud semmilyen szabálytalan szerződésről, azt kérte a Fidesz frakcióvezetőjétől: ha konkrét szabálytalanságokról van tudomása, akkor arról haladéktalanul tájékoztassa őt. Leszögezte, hogy a frakcióvezető által megadott információk birtokában, a konkrét ügy ismeretében bármilyen szabálytalanság gyanúja esetén haladéktalanul intézkedik a legalaposabb vizsgálat lefolytatásáról. Ennek eredményéről a frakcióvezetőt, valamint a cég igazgatóságát, felügyelőbizottságát és az önkormányzat gazdasági bizottságát is tájékoztatni fogja - rögzíti levelében a vezérigazgató.

Tarlós István a botrányos BKV-szerződések kapcsán tartott múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján konkrétumok közlése nélkül azt mondta, hogy "a következő bomba a gyógyfürdőknél robban", jogászaik ugyanis "elképesztő" szerződésre bukkantak ott is.

Az MTI úgy tudja, hogy Tarlós István jövő szerdán sajtótájékoztatón ismerteti a fürdőcégnél észlelt szabálytalanságot, amely az információk szerint a Rác fürdő évek óta zajló felújításával összefüggő szerződésekhez kötődik. A műemlék fürdő rekonstrukcióját megvalósító Rác Nosztalgia Kft.-ben csak 25 százalékos tulajdonrésze van a főváros gyógyfürdő cégének.

A Fővárosi Közgyűlés egy 2002-es döntését követően megkezdett fürdőrekonstrukció sokadik befejezési határidejét tavaly áprilisban ez év júniusára módosította a közgyűlés gazdasági bizottsága. Az idén június 16-án a bizottság az MSZP-SZDSZ-képviselők szavazataival a projekt hatodik befejezési határidejét ez év végére módosította. A javaslatot hivatali ellenjegyzés nélkül, Somlyódy Csaba (MSZP) nyújtotta be a helyszínen. A politikus, aki a gazdasági bizottság elnöke is, az indítványt a gyógyfürdő cég felügyelőbizottsági elnökeként jegyezte, a céget rajta kívül nem képviselte más az ülésen.

Hutiray Gyula (Fidesz) egyebek közt arra hívta fel a figyelmet, hogy a befejezési határidő újabb csúszása esetén a Budapest Gyógyfürdői Zrt. is fizethetné saját magának a 100 ezer forintos napi kötbérből ráeső részt. Székely Gábor (SZDSZ) alelnök is úgy vélte, hogy a Rác Nosztalgia Kft.-vel kötött szerződés alapján tényleg ez a helyzet. Nem zárta ki azonban azt, hogy létezhet egy olyan, a bizottság által nem ismert, szindikátusi szerződés is, amelynek alapján csak a kft. fizetné a napi 100 ezer forintot.

Somlyódy Csaba szerint ezúttal is csak akadékoskodik az ellenzék. Kifejtette, hogy az újabb féléves határidő-módosítás sokkal kisebb probléma annál, mintha a projekt júniusban leállna, így ugyanis 2 milliárd forintos kár keletkezne. Ez esetben ugyanis az összes szakhatósági engedélyt és az építési engedélyt is újra meg kellene szerezni a beruházás folytatásához. Úgy vélte, hogy szeptemberre műszakilag befejeződik a 8 milliárd forintos rekonstrukció és év végéig várhatóan megszerzik a használatba vételi engedélyt is.

Közölte, hogy a szindikátusi szerződés alapján egy esetleges kötbérfizetés csak a Rác Nosztalgia Kft.-t terhelné. Somlyódy Csaba megjegyezte: ha hivatali ellenjegyzésre várt volna, az 27 napot vett volna igénybe, ezért e nélkül nyújtotta be javaslatát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását