2024. április 27. - Zita

Állás nélkül maradt a csúcsvezetők fele

Három év alatt, 2006 óta a német nagyvállalatok vezetőinek több mint fele hagyta ott állását, vagy távozott felmondással.
2009. szeptember 18. péntek 21:06 - HírExtra
A DAX-30 vezető német részvényindexben szereplő cégek 192 csúcsvezetője közül 98 távozott az időszakban, a Heidrick & Struggles cégtanácsadó összesítése szerint. Ugyanakkor a vezetői posztok száma is folyamatosan csökken, 1998-ban még 248 csúcsvezetői poszt volt a DAX-lista 30 cégénél, jelenleg csupán 185 van. A DAX-cégek 30 vezérigazgatója, illetve elnöke közül 2006 óta 14-en vesztették el állásukat, vagy mondtak fel, és az utódok közül 10 fő már korábban is a vezetőséghez tartozott.

A cégtanácsadó arra is rámutat: ha egy csúcsvezető a DAX-30 listán elveszti állását, alig-alig van esélye arra, hogy egy másik DAX-cégnél hasonló pozícióba kerül. Erre 2006 óta csak egyetlen példa volt: a Deutsche Post jelenlegi pénzügyi vezetője, Lawrence Rosen, aki korábban a Fresenius Medical Care-nél volt ugyanebben a pozícióban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását