2024. április 29. - Péter

Putyin méltatja a pekingi olimpia előkészítését

Nagyra értékelte Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök a pekingi olimpiai játékok előkészítésére tett kínai erőfeszítéseket és teljes sikert kívánt a szervező országnak.
2008. augusztus 6. szerda 16:05 - Hírextra
Putyin az Új Kína hírügynökségnek adott írásos interjúban megerősítette: eleget téve Hu Csin-tao (Hu Jintao) kínai államfő meghívásának, ott lesz az olimpia megnyitóján. Emlékeztetett rá: Oroszország elsők között üdvözölte, hogy Kína elnyerte az olimpia rendezési jogát.

Az orosz elnök elítélte az olimpia politizálására tett kísérleteket, amelyek szerinte "lábbal tiporják az olimpiai szellemet". "Az olimpia a sportolókért van, nem az országokért" - idézte Putyin az újkori olimpiák alapítójának, Pierre de Coubertin bárónak a szavait. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy az orosz olimpiai csapat "példa nélküli eredményeket ér el, ragyogó, felejthetetlen fejezetet ír Pekingben" az olimpiák történetében. Ugyanakkor nem bocsátkozott jóslatokba a várható orosz érmek számával kapcsolatban. "Nem lehetnek kiválók olyan emberek, akik túlságosan sokat törődnek saját magukkal" - idézte az elnök Lao Ce (Laozi) klasszikus kínai filozófust. Annyit azért elmondott, hogy a szakértők szerint jó esélyei vannak az oroszoknak ritmikus sportgimnasztikában, birkózásban, teniszben, ökölvívásban, atlétikában, lövészetben, szinkronúszásban és cselgáncsban.

Putyin az interjúban leírta, hogy a sport segített neki fizikai állóképességének fenntartásában, a belső egyensúlyának megteremtésében és személyisége kialakításában. Úgy vélekedett, hogy minden sport jó valamilyen szempontból, és mindenki megtalálhatja azt, amelyik neki való. Az általa is művelt cselgáncs szerinte egyszerre fizikai és mentális gyakorlat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását