2024. április 25. - Márk

Támogatták az ORTT zárszámadását

Három igen szavazat és egy tartózkodás mellett támogatta az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tavalyi zárszámadásáról szóló törvényt az országgyűlés illetékes albizottsága kedden.
2009. szeptember 15. kedd 14:48 - HírExtra
Az ülésen elhangzott: az ORTT a számára külön törvényben biztosított 1,038 milliárd forintos keret mellett 476 millió forint rendkívüli pénzügyi támogatást volt kénytelen felhasználni az elkülönített pénzalapként a felügyelete alatt működő Műsorszolgáltatási Alap forrásaiból.

Az ülésen Keller László, az albizottság elnöke arról beszélt: különösen fontos volna a jelen helyzetben egy új médiatörvény elfogadása, hozzátéve, "jobb lenne szerényebb feltételeket szabni ezeknek az intézményeknek". Majtényi László, az ORTT elnöke megemlítette, egyetért abban, hogy az államnak magán kell kezdenie a spórolást, ezért a médiahatóság - amely maga készíti el törvényjavaslatként költségvetését és zárszámadását - jövőre a 2009-esnél nominálisan kisebb költéssel számol az előkészítés során.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását