2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Tarlós nagyon furcsálja

A fővárosi MSZP és a BKV végkielégítésekkel, tanácsadói szerződésekkel kapcsolatos kommunikációs kampányát egyaránt furcsának és érthetetlennek nevezte Tarlós István hétfőn az MTI-nek nyilatkozva.
2009. szeptember 14. hétfő 20:07 - HírExtra
A Fidesz fővárosi frakcióvezetője azt mondta, nem rossz az a szocialista ötlet, hogy együtt tekintsék át a cégek tanácsadói szerződéseit, de mindez már elkésett dolog szerinte.
Tarlós István közölte: abszurdum, hogy az MSZP akar azoknak a vizsgálódásoknak az élére állni, amelyeket évek óta megakadályozott. Emlékeztetett rá, hogy a Fidesz-KDNP számos kísérletet tett, vizsgálatokat javasolt, amikor még csak szóbeli híresztelések voltak ezekről a súlyos ügyekről, és amikor még az iratokat úgynevezett titokszobában őrizték. Szorgalmazták, hogy a városvezetés tegyen lépéseket az akkor még csak feltételezett ügyek tisztázására. Felvetéseiket azonban mindig vagy mosolyogva, vagy gunyorosan lesöpörték az asztalról - tette hozzá.

A frakcióvezető - rámutatva, hogy az MSZP felügyeli "időtlen idők óta" a városüzemeltetési területet - megjegyezte, hogy az ellenzék azonban szívesen áttekinti velük az ügyeket, valódi eredményeket és felderítéseket azonban már csak az ügyészségtől vár - szögezte le. A politikus szerint a fővárosi MSZP előre próbál menekülni a politikai és egyéb felelősség elől. A kialakult helyzetben azonban, amikor ügyek százairól van szó, már aligha lehet eredményes ez a kísérletük. - fogalmazott.

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, hogy tapasztalatai alapján semmi értelme nincs a különböző belső városházi vizsgálatoknak. Ezek szerinte csak a közvéleménynek, a sajtónak szólnak. Felidézte, hogy a Margit híd felújításával kapcsolatban kezdeményezett ellenzéki vizsgálatot sem támogatta az MSZP-SZDSZ koalíció. Az eseti bizottság végül is egy SZDSZ-es átszavazó segítségével létrejöhetett a nyári szünet előtt, augusztusban azonban szocialista kezdeményezésre csak az év végéig adtak időt a több nagy értékű beruházással foglalkozó bizottságnak.

Tarlós István szerint az a stílus és hangnem, valamint az a "hányavetiség", ami a BKV felügyelőbizottságának a munkáját jellemezte eddig, az önmagáért beszélt. Példaként említette, hogy amikor az egyetlen ellenzéki tag kezdeményezte a menedzsment munkaszerződéseinek áttekintését, a bizottság SZDSZ-es elnöke úgy reagált, hogy akkor az udvarosokét is vizsgálni kellene, csakúgy, mint bizonyos titkárnők jogállását. Lehet, hogy ez egy jó humor, de a téma, az ügy olyan súlyú, hogy itt már nincs helye ennek a stílusnak - szögezte le Tarlós István.

A Fidesz frakcióvezetője felhívta a figyelmet arra is, hogy "érdekes játékot" fedeztek fel a BKV vezetőinek tevékenységével kapcsolatban. Azt mondta: "rendkívül érdekes", hogy azokban az ügyekben, amelyekben az ellenzék büntetőfeljelentést tesz, a BKV vezetői is egy hét, tíz nap után megteszik ugyanezt. A sajtóban pedig mindez úgy jelenik meg, mintha mindezt ők kezdeményezték volna - jegyezte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását