2024. április 29. - Péter

Súlyos járványtól tartanak

Az utóbbi évtizedek legsúlyosabb E. coli-járványától tartanak Nagy-Britanniában, miután máris több tucatnyi felnőtt és gyermek fertőződött a baktériummal egy Londonhoz közeli farmon.
2009. szeptember 14. hétfő 11:36 - HírExtra
A Surrey grófságban működő mezőgazdasági telep, ahol gyerekek is játszhatnak a haszonállatokkal, naponta több ezer látogatót fogad. Az utóbbi napokban már szórványosan érkeztek hírek arról, hogy Londonban több iskoláskorú gyermeket kellett kórházba szállítani az Escherichia coli baktérium által okozott fertőzéssel. Most azonban kiderült, hogy előzőleg valamennyien a Godstone Farm nevű telepen jártak szüleikkel, és az is, hogy az első fertőzéseket már augusztus 8-án észlelték.

A brit Egészségvédelmi Hatóság (HPA) szakértői először augusztus 28-án jártak a farmon, gyanítva, hogy a fertőzések onnan eredhetnek, de a telepet csak a hétvégén zárták be. Addigra már 36 coli fertőzöttet kezeltek londoni kórházakban, köztük tizenkét gyermeket. Utóbbiak közül háromnak még hétfőn is súlyos volt az állapota; egy kétéves ikerpár folyamatos dialízis-kezelésre szorul a fertőzés miatt kialakult veseelégtelenség miatt.

A hétfői The Times azt írta, hogy a gyanú felmerülése és a telep bezárása között eltelt két hét miatt akár húszezer gyerek is megkaphatta a kórt; a Daily Mail 50 ezer potenciális fertőzöttről írt hétfőn. A betegek leleteiben kimutatott baktériumtörzs lappangási ideje tizenkét nap.

Egészségügyi szakértők máris az eddigi legnagyobb, állatoktól eredő nagy-britanniai E. coli-járványról beszélnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását