2024. június 16. - Jusztin

A tönk szélén, avagy mi lesz veled, Mikroszkóp Színpad?

Leszerződtek Bagi-Nacsáék, visszatér Sas József, a tűzvédelmi oktató pedig nem akar igazgató lenni – a HírExtra a nehéz időket élő Mikroszkóp Színpad évadnyitó társulati ülésén járt.
2009. szeptember 14. hétfő 15:20 - Gedei Szilárd

Nagy bejelentések

Rossz hír azonban a Hernádi-rajongóknak: nem láthatjuk többet a Mikroszkópon Hernádi Juditot, aki Verebes István távozása miatt döntött úgy, elhagyja a Színpadot – hogy mennyire nehéz szívvel tette ezt, arról a megbízott igazgató által felolvasott búcsúlevél tanúskodott.

Az esti előadások ezután fél nyolc helyett hétkor kezdődnek majd – ennek a változásnak egyrészt praktikus okai vannak, másrészt pedig a terézvárosi csendrendelet – Selmeczi szavaival élve: nem lehet mit tenni, ha egyszer „este tíz után már csak az önkormányzaton lehet röhögni”

Az ülés végén többen is felszólaltak, Heller Tamás például bejelentette, hogy a társulat érdekében elindul a közeledő igazgatóválasztáson, Beregi Péter pedig azt jelentette be, hogy nem indul, mint ahogy szintén nem indul a tűzvédelmi oktató sem – ellenben mindenkinek jól elmagyarázta, hogy mit kell tenni, ha az irtózatos poénoktól lángra kap a színház valamelyik része.

Na igen, amilyen indulatok voltak itt az elmúlt hónapokban…



Drámába fordul a kabaré?

„Jó kis társulati ülés volt, nem?” – kérdezett még utoljára vissza a maroknyi, pogácsát majszoló újságíróknak Sas József, mielőtt kilépett volna a Nagymező utcára.

Nem volt rossz, ellenben sajnos az is benne lóg a levegőben, hogy az utolsó volt. Ugyanis jelenleg a társulat tagjai amellett, hogy teszik a dolgukat, azaz kiszolgálják a közönséget, mintegy mellékállásként – remélik a legjobbakat, s bizakodnak, hogy a Mikroszkóp nem szűnik meg, nem zárják be, nem alakul át, s még csak nem is lesz belőle a kabarét elhagyva drámai színház.

Nacsa Olivér szavaival élve: az lenne ugyanis csak igazán a kabaré legnagyobb drámája...

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását