2024. május 21. - Konstantin

Meghalt a 12 éves kismama

Háromnapos vajúdást követően meghalt egy 12 éves jemeni kislány - közölte egy emberi jogvédő szervezet.
2009. szeptember 13. vasárnap 16:30 - HírExtra
A 11 éves korában kényszerrel férjhez adott gyermek újszülöttje is halva született a szaúdi Haddzsa kórházában. Amint azt a jogvédők az AFP francia hírügynökséghez eljuttatott közleményükban írják, Fauzíja Abdullah Juszefet egy évvel korábban családja egy 24 éves, Szaúd-Arábiában dolgozó férfihoz kényszerítette hozzá.

A legszegényebb arab országban a törzsi kultúra rányomja bélyegét a társadalomra, így a gyermekházasságok rendkívül gyakoriak.

"Ez az eset csak egy sok közül Jemenben. Oka az alacsony iskolázottság és az elmaradott gondolkodás" - mondta Ahmed al-Kuraisi, a Sijadzs jogvédő szervezet elnöke.
Az elszegényedett jemeni szülők igyekeznek hamar "túladni" leánygyermekeiken a hozomány érdekében. Ezenkívül széles körben él az a hiedelem, hogy az egészen fiatal gyerekkorban egymásnak ígért unokatestvéreket ez a lépés megvédi az "illetlen" kapcsolatoktól.

A jogvédő szerint nincsenek megbízható adatok arról, hogy évente hány házasság köttetik gyermekkorúak között. Magára gyermekházasságra két évvel ezelőtt hívta fel a figyelmet az a nyolcéves kislány, aki maga ment bíróságra, hogy elválhasson harmincas éveiben járó férjétől. Tavaly a parlament törvényt fogadott el, amelyben a házasságkötés alsó korhatárát 17 évben szabja meg, ám sok törvényhozó munkálkodik ennek visszavonásán, mivel szerintük a cikkely "iszlámellenes".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2009. szeptember 22. 22:54
Olyanok ezek a muszlimok,mint az álatok!Megálltak a 12.században.És azóta ott vannak.Szegény kislány,és a többiek....
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását