2024. április 24. - György

Pornófilm közben szexelnek a franciák

A pornófilm ma már nem csupán a férfiak szórakozása, hanem olyan jelenség, amely szerves részévé vált a franciák nemi életének.
2009. szeptember 12. szombat 12:43 - HírExtra
"Ma már nem kizárólag magányosan nézik az X jelzésű filmeket. A párok számára egyfajta eszközé váltak a szerelmi kedv felkeltésére, a rutin megtörésére, méghozzá minden korosztályban és minden társadalmi rétegnél" - közölte Francois Kraus, aki a vezető francia pornófilmgyártó, a Marc Dorcel csoport megbízásából irányította a tekintélyes IFOP francia közvélemény-kutató intézet felmérését.

A maga nemében első ilyen jellegű felmérés interneten történt, hogy a megkérdezettek őszintébben fejthessék ki véleményüket. A kérdőív címzettjeinek 57 százaléka számolt be arról, hogy párjával már nézett meg közösen pornófilmet. A nők 58 százaléka pedig egyenesen azt válaszolta, hogy inkább partnerével együtt néz X-es mozit, mint egyedül.
Az első pornófilm megtekintése átlagosan 24 éves korban történik - tűnt ki a válaszokból. Ez látszólag ellenkezik a közhittel, de az eredményt az is magyarázza, hogy csak 18 éven felülieket kérdeztek meg.

A pornófilmnek a válaszolók 35 százaléka szerint van szerepe a nemi életbe való bevezetésben, de a nemi vágy felkeltésében ennél jelentősebb a hatása: összességében a férfiak és nők 44 százaléka tartja fontosnak ebben a tekintetben, ezen belül a nők 32 százaléka nyilatkozott így.

Az IFOP azt is kimutatta, hogy a közhittel ellentétben a pornófilmek esetében is számít a cselekmény: a férfiak 59, a nők 55 százaléka jelentette ki, hogy fontos a jó forgatókönyv. Ugyanakkor kétszer annyi férfi nyilatkozott úgy, hogy fontosnak tartja az explicit szexjelenetek számát, illetve a szexi viselet minőségét, mint amennyi nő.

A felmérést június 30. és július 2. között készítette az IFOP egy 1016 személyből álló, a 18 éven felüli francia népességet képviselő reprezentatív mintán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását