2024. május 5. - Györgyi

Cseh díjat kapott Lukáts Andor

Lukáts Andor vehette át péntek este a legjobb színésznek járó díját a Mázli című filmben nyújtott alakításáért a csehországi Mladá Boleslavban.
2009. szeptember 11. péntek 21:45 - HírExtra
Keményffy Tamás alkotását az európai vígjátékok fesztiválján mutatták be a csehországi fesztiválon. A "mosolygó filmek" szemléjét 7. alkalommal rendezték meg Csehországban - közölte Papp Csaba Zoltán, a filmunió munkatársa.

Az elsőfilmes rendező korábban az MTI-nek úgy nyilatkozott a Mázliról, hogy az olyan "mai magyar népmese", amely vígjátéknak túl drámai, drámának túl vicces.

A falusi filmszatíra hősei a szebb napokat látott aprócska település, Ógyarmat lakói, akikre egy megfúrt olajvezetéknek köszönhetően mosolyog rá a szerencse. A nagyhatalmú osztrák multi - szó szerinti - megcsapolása azonban nem maradhat következmények nélkül, miközben a saját zsebre történő olajmérés, vele pedig az irigység és a harag is felüti fejét a faluban. A francia-német-magyar koprodukcióban készült Mázli szereplői amellett, hogy bűnöznek, szeretetre méltóak is; a szatirikus alkotás tükröt tart az emberek, elsősorban a kelet-európaiak elé.

A Mázli az idei Magyar Filmszemléről a legjobb forgatókönyv és a hangmérnöki díj mellett Lukáts Andor alakításának köszönhetően a legjobb színész díját is elvitte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását