2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Mesterházy: Folytatódjon a krízisprogram

A foglalkoztatás elősegítése, az Út a munkához program folytatása, a szociális kérdések, a banki ügyfelek védelme, a fogyasztóvédelem, az uniós fejlesztések folytatása, s ezek eredményeinek bemutatása tartozik az MSZP-frakció őszi kiemelt feladatai közé.
2009. szeptember 10. csütörtök 15:31 - HírExtra
Mesterházy Attila frakcióvezető a képviselőcsoport csütörtöki évadnyitó ülése után - amelyen részt vett Bajnai Gordon miniszterelnök is - azt mondta: arra kérték a kormányt, hogy folytassa a november 30-án befejeződő krízisprogramot.

Bejelentette: a házelnöki posztról távozó Szili Katalin helyére Katona Béla frakcióvezető-helyettest jelölik az Országgyűlés elnökének. Közölte, hogy a jelöltet egyhangúlag támogatták képviselők, akik megköszönték a távozó házelnök eddig munkáját.

A frakcióvezető kitért arra, a frakció minden tagja egyetértett azzal, hogy a miniszterelnök Juhász Gábort, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkárát jelöli titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszternek.

Mesterházy Attila elmondta, hogy Bajnai Gordon tájékoztatta a képviselőcsoportot a csütörtök délutáni magyar-szlovák kormányfői találkozón képviselendő magyar álláspontról, amellyel szintén egyetértettek a képviselők.

A frakció támogatta a kormány tervei közül a közbiztonság megerősítését szolgáló, hétfőn bejelentett tízpontos csomagot, valamint a romák felzárkózását elősegítő programot - fűzte hozzá.

Mesterházy Attila a banki ügyfelek védelmével kapcsolatban kifejtette: a frakció elkötelezett abban, hogy minden lehetséges eszközzel védjék meg az ügyfeleket, és ha a banki etikai kódexről folytatott tárgyalások nem vezetnek eredményre, a frakció törvénnyel kényszerítse ki az ügyfelek védelmét.

A frakcióvezető megerősítette az MSZP korábbi nyilatkozatát, amelyben azt kérték, hogy felháborító nyilatkozata miatt zárják ki a Fidesz-frakcióból Molnár Oszkárt, Edelény polgármesterét. (Egy szeptember elején nyilvánosságra hozott felvétel szerint az edelényi önkormányzat júniusi testületi ülésén a polgármester azzal vádolta a roma származású nőket, hogy terhességük ideje alatt a magzatnak ártó gyógyszert szednek, hogy a szülés után magasabb családi pótlékot kapjanak.)

Az MTI információi szerint Bajnai Gordon a zárt frakcióülésen tartott tájékoztatójában felsorolta az őszi kormányzati feladatokat, ezek a banki fogyasztóvédelem, a krízisalap és az Út a munkához program folytatása, a közbiztonság megerősítése, a beruházások, illetve a kis-és középvállalkozások támogatása, valamint a korrupció elleni harc.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását