2024. május 9. - Gergely

Fidesz: Folytatják Gyurcsány politikáját

A jövő évi költségvetés hazugságokra épül, még jobban eladósítja Magyarországot, tele van újabb megszorításokkal, ezért nem más, mint a gyurcsányi politika folytatása - jelentette ki Cser-Palkovics András.
2009. szeptember 9. szerda 16:54 - HírExtra
Cser-Palkovics András szerint az elmúlt hét év MSZP-SZDSZ kormányai mély szociális válságba sodorták az országot, és erről szól a jelenlegi költségvetési tervezet is.

Azt mondta: a brutális megszorításokról mindig bebizonyosodott, hogy feleslegesek és eredménytelenek; a gazdaság tovább hanyatlik, a munkanélküliség nő, a reálbérek csökkennek, és minden adat azt mutatja, hogy a magyar gazdaság a csőd állapotában van.

Az eddigi értelmetlen és felesleges megszorításokat újabbak követik, amelyek azt mutatják, hogy a kormány tovább megy a rossz úton, tovább folytatja a gyurcsányi politikát - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Cser-Palkovics András azt kérdezte: mitől lehetne sikernek nevezni azt, hogy egyre kevesebb dologra egyre kevesebb pénz jut?

A költségvetés megalapozatlan, ez a politika tarthatatlan, az ország érdekeivel ellentétes - közölte a helyettes szóvivő, hozzátéve: "Magyarország lélegeztető gépen van, ezt a gépet a külföldi hitelek jelentik".

Válságkezelés helyett válságmélyítés folyik Magyarországon, erről szól a jövő évi költségvetés is - fogalmazott.

Bajnai Gordon miniszterelnök a kormány szerdai ülésen után jelentette be, hogy a kabinet elfogadta a 2010-es költségvetés tervezetét, amely - mint mondta - szigorú, takarékos, de néhány területen többletforrást tartalmaz.

A kormány szeptember 11-én nyújtja be az Országgyűlésnek a jogszabálytervezetet, amellyel kapcsolatban a kormányfő azt mondta: Magyarország a válság következtében "kötött pályán" mozog, két év alatt összesen 7,5 százalékkal esik vissza a gazdaság teljesítménye, a 3,8 százalékos, "sérthetetlen" költségvetési hiánycél pedig azt jelenti, mindenhol vissza kell fogni a költekezést; a jövő évi büdzsé fedezetet ad az adócsökkentésre, és még azt is lehetővé teszi, hogy csökkentsék a távhő áfáját - közölte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását