2024. május 9. - Gergely

Fico ott jön be az országba, ahol akar

A kormányszóvivő szerint Robert Fico szlovák miniszterelnök magánszemélyként vagy hivatalos minőségben a schengeni szabályok szerint bármikor, bárhol átlépheti Magyarország határát, a magyar kormány ezt garantálja, biztosítja számára.
2009. szeptember 9. szerda 15:45 - HírExtra
Budai Bernadett az MTI-vel szerdán közölte: a balassagyarmati polgármester kérése méltatlan, indokolatlan és ugyanazt a rossz szellemet idézi, amelyet Magyarország joggal kifogásolt Sólyom László magyar köztársasági elnök Szlovákiából való kitiltása kapcsán.
A szóvivő szerint a jelenlegi helyzetben szükségtelen a feszültség növelése, az érdemi problémák megoldására és nem hisztériakeltésre van szükség.

Balassagyarmat vezetői, Medvácz Lajos (Fidesz) polgármester és Csach Gábor alpolgármester (Fidesz) arra kérték Robert Fico szlovák miniszterelnököt, hogy más határátkelőhelyet válasszon, és kerülje el Balassagyarmatot, amikor csütörtökön a közeli Szécsénybe utazik Bajnai Gordonnal való találkozójára.

A városvezetők szerdai nyílt levelükben kérésüket azzal indokaként hivatkoznak a magyar államfő Révkomáromból való kitiltására és a nyelvtörvényre, valamint Balassagyarmat 1919-es, a csehszlovák katonaság által végrehajtott megszállására.

Mindezek miatt Robert Ficót - mint írták - "nemkívánatosnak személynek" tekintik Balassagyarmaton.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását