2024. május 10. - Ármin, Pálma

Félnapos tanítás a Bajnai-Fico miatt

Csütörtökön, Bajnai Gordon és Robert Fico találkozójának napján csak délig lesz tanítás az iskolákban Szécsényben; a Nógrád megyei városban szerdán nem lehetett érzékelni a kormányfői találkozóra való készülődést.
2009. szeptember 9. szerda 14:58 - HírExtra
Bajnai Gordon magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök Szécsényben tart megbeszélést csütörtökön. Szerdán azonban még sem a kisváros központjában, sem a találkozó helyszínén, a múzeumnak helyet adó kastély környékén nem voltak érzékelhetők a készülődés nyomai.

A Köztársasági Őrezred feladata, hogy a biztonságot garantálja - mondta az MTI-nek Serfőzőné Fábián Erzsébet (MSZP), Szécsény polgármestere, aki elmondta, hogy a polgármesteri hivatal az újságírók rendelkezésére bocsátja a kastéllyal szomszédos művelődési házat, ahol sajtóközpontot rendeznek be.

Az iskolákban csak déliig lesz tanítás. A szülőket megkérik, hogy akkor vigyék haza a gyerekeket, a Nagylócból és Nógrádszakálból bejárókat pedig az iskolabusszal viszik haza.
A városban nincs nagytakarítás, mert - mint a polgármester fogalmazott - Szécsény köztisztasága a kormányfői találkozótól függetlenül is rendben van, emiatt tehát nem kellett külön takarítóbrigádot alkalmazni.

Az MTI munkatársával egyidőben jártak a polgármesteri hivatalban a Köztársasági Őrezred emberei, valamint egy szlovákiai televízió újságírói, akik szintén az előkészületekről érdeklődtek, mert "hozzájuk nehezen jutnak el a hírek".

Szécsény polgármestere "apró ajándékokkal" várja Bajnai Gordont és Robert Ficót, és nagyon bízik benne, hogy nem lesz rendbontás a városban csütörtökön.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását